WTITechnische plaatje:
Commentaar:

Olie sloot voor de 3de opeenvolgende week hoger. We naderen nu een belangrijk niveau waar we sinds midden december constant werden afgestopt. Voorts zijn we door de 23.60% Fibonacci gebroken waardoor we komende week naar bevestiging zoeken. Indien we dan ook boven dit Fibonacci niveau kunnen sluiten, beschouwen we dit als een nieuwe steun.

Onze technische indicatoren op de daily beginnen te wijzen op wat topvorming maar toch zien we op de weekly wel nog voldoende ruimte om verder op te lopen. Wat winst nemen of de stoploss verhogen kan in dit geval zeker geen kwaad. Een weeksluiting boven $53.97 zou een enorm bullish signaal zijn.  Indien we deze week toch wat afkoelen/dalen beschouwen we $50.25 (38.20% Fibonacci) als een steun niveau en dus een ideaal aankoopmoment voor mensen die de boot hebben gemist. We moeten wel opmerken dat er onderweg naar $50.25 nog heel wat andere steunen liggen. Hou dus onze dagelijkse analyses in de gaten!

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)Technische plaatje:
Commentaar:

Ondanks het positivisme rond de olieprijs is het uiterst opvallend dat olieproducerende bedrijven hier de afgelopen weken niet van konden profiteren. Dit komt in eerste instantie voornamelijk doordat deze sector samen met andere sectoren wegzakt. U kan zien dat we een paar weken geleden alle winsten van de reflation trade hadden prijs gegeven en we nu terug licht omhoog bewegen. Voor mensen met een lange termijn visie kan de zone tussen de 38.20% en de 50% Fibonacci mooi eerste aankoopmoment in deze belangrijke sector zijn. De reflation trade is helemaal niet dood en zal later dit jaar terug heropleven. Komende week zal dan ook vrij interessant worden om te zien of die beweging onder de korte termijn gemiddeldes zich dan ook doorzet. Afgelopen week zijn we hier namelijk in extremis onder gesloten door de markt dump van donderdag. Weliswaar onder een enorm laag volume… Zien we deze week een herstel?