Na verschillende kwartalen telkens opnieuw de verwachtingen te kloppen, dacht iedereen dat dit vandaag opnieuw het geval ging zijn bij Amazon. Niets is minder waar. Amazon presteerde onder de verwachtingen. Kort na de slotbel dook het aandeel stevig lager tot -9%.  Op het moment van schrijven ziet de koers er zo uit.

screenshot_677
Resultaten:

Het Amerikaanse e-commerce bedrijf rapporteerde in het 3de kwartaal een winst per aandeel van $0.52, ver onder de verwachtingen van Wall Street die uitkwamen op $0.85. Vergeleken met een jaar eerder deed het bedrijf dan wel weer beter. De winst ging van $79 miljoen vorig jaar naar $252 miljoen dit jaar.screenshot_679

De omzet deed het iets beter dan verwacht en kwam uit op $32.7 miljard. Analisten hadden gerekend op $32.565 miljard. Vergeleken met het derde kwartaal van 2015, nam de omzet van Amazon met 29% toe. Valutaschommelingen droegen voor $52 miljoen bij aan de omzet. Blijkbaar heeft niet iedereen last van de stijgende dollar…

screenshot_680Net zoals bij Microsoft presteerde de cloud dienst van Amazon ijzersterk! Deze dienst was goed voor 3,23 miljard dollar omzet, 55 procent meer dan een jaar terug.

Commentaar van de CEO:

Jeff Bezos had het enkel over Alexa, één van hun producten. Alexa is een digitale assistent die via mondelinge opdrachten verschillende opdrachten kan uitvoeren zoals eten bestellen of muziek afspelen.

Outlook:

Voor het lopende kwartaal gaf Amazon de volgende outlook:

screenshot_678
De aangepaste outlook doet analisten ook in de haren krabben. Voor het bedrijfsresultaat hadden ze $0 –  $1.7 miljard verwacht. De vooropgestelde omzet is in lijn met de verwachtingen. Dit is trouwens het belangrijkste kwartaal van het jaar voor Amazon vanwege de feestdagen. Dus dit lijkt in lijn met het zwakke Amerikaanse consumenten vertrouwen waarmee we begin deze week werden geconfronteerd.

Aandeel:

screenshot_681
Eerste mogelijke steun is rond $757. Aangezien die daarstraks in de nabeurshandel al eens getest werd, verwachten wij dat deze morgen gaat breken. Daarom kijken we eerder naar $703 (38.2% fib lijn). Maar de koers kan op termijn ook perfect lager gaan tot zijn 50% fib lijn. Sinds het begin van dit jaar is Amazon heel sterk gestegen dus e en 50% retracement behoort tot de mogelijkheden en lijkt ons ook gezond. Kopen tussen de $703 – $659 lijkt ons dan ook slim. Morgen duiken we in de olie! Tot dan!