Beurspraatje: S&P 500, dollar en goud.

De Amerikaanse beurs is vandaag overwegend lager gesloten. De financiële markten reageerden namelijk wisselend op macro-cijfers (zie de 5min dollar grafiek). De Nasdaq vestigde wel opnieuw een record!

screenshot_395SPX 2269,00 (-0,08%) :

screenshot_397
Zoals gisteren aangehaald blijven de Bollinger bands naar elkaar toe bewegen wat erop wijst dat we een grote beweging kunnen verwachten. Waarschijnlijk is dit met oog op morgen (NFP rapport). Vandaag tikten we opnieuw eens tegen die weerstand van 2271,6 aan. We zitten ook nog comfortabel boven de 6daagse (zwart) en 8daagse (paars) gemiddeldes. Indien we hieronder zouden sluiten moeten we kijken naar het volgende eerste steunpunt namelijk 2238 punten.

USD index 101,47 (-1,02%) :

5min grafiek:

screenshot_394
De dollar had het vandaag opnieuw moeilijk en de dollar werd voornamelijk verkocht. Hoofdreden was het zwakkere ADP job rapport. Maar tijdens de nacht had de munt het ook flink te verduren door het gevecht van de PBOC (Chinese centrale bank) met de markt om de daling van de Yuan een halt toe te roepen. Yuan’s werden deze nacht massaal gekocht en de dollar werd verkocht. Daarbij kwam dan ook nog eens de Mexicaanse centrale bank die dollars begon te verkopen in de hoop om de Mexicaanse Peso onder controle te krijgen. Morgen kan een heel volatiele dag worden aangezien we dan het belangrijkste macro event van de maand te zien krijgen: Non farm payrolls. Opletten dus!

uur grafiek:
screenshot_400

Gisteren zeiden we dat we naar 101,98 zouden bewegen en dat dit een steunpunt kon zijn. En dat hebben we dan ook gedaan. In eerste instantie deed dit niveau dienst als een steunpunt maar jammer genoeg hebben we dit vandaag ook gebroken. Momenteel hangen we rond 101,40.

Dag grafiek:

screenshot_398
Op de dag grafiek zijn we opnieuw onder het 6daags (zwart) en 8 daags (paars) gemiddelde gesloten en dit is momenteel niet zo’n goed teken. Een eerste belangrijke steun is hier 100,77. Bij verder onheil sluit ik niet uit dat we het psychologische niveau van 100 terug zullen testen. Dit zou op KT een mogelijke omkeer in de trend betekenen maar zover zijn we nog niet. Op dit moment is de trend nog altijd stijgend en is deze daling een gezonde adempauze. Niet alles beweegt in een rechte lijn omhoog.

Goud 1181,12 (+1,52%) :

Dag grafiek:

screenshot_401

Door de dalende dollar kreeg goud natuurlijk vleugels en sloot het stevig in het groen. We moeten wel opnieuw opmerken dat goud volgens sommige technische factoren redelijk “overbought” begint te worden. Deze mini rally lijkt veel op die van oktober 2016. De trend in de dollar is nog altijd omhoog, dus bulls moeten opletten dat ze zich niet laten vangen! De weerstand van een paar dagen geleden is nu een steun geworden. Volgende weerstand is de zone tussen 1195 -1204.

PS: Voor de mensen die ons aanspraken in verband met enkele termen die niet duidelijk waren… Dit weekend gaan we een pagina wijden aan dingen die vaak zullen terug komen (inclusief voorbeelden), Op die manier kunnen we onze verslagjes sneller verwerken. Ook willen we nog eens benadrukken dat u ons altijd mag aanspreken via de Facebook chat in verband met vragen.