Bitcoin: Technische analyse

Op vraag van één van onze lezers behandelen we tussendoor eens Bitcoin. Vorige week zagen we een regelrechte dumping (-30%) onder hoog volume waardoor dit voor veel mensen misschien wel een interessant onderwerp kan zijn. Wij zijn niet zo’n fan van Bitcoin maar aangezien dit op aanvraag is, doen we dit maar al te graag.


Eerst en vooral: De lange termijntrend is nog steeds intact. Als je goed kijkt zie je mooi het patroon van de higher high’s en higher lows.


Zaterdag zagen we een bounce vanop het laagste punt waardoor we even door die weerstand waren gebroken en een higher high neerzetten. Momenteel zijn we aan het consolideren, op zoek naar een higher low. Indien we dit kunnen bereiken, zijn we misschien terug vertrokken. Voorwaarde is wel dat we niet door de ultieme steun van 860 breken. Momenteel lijkt 880 een belangrijk niveau aangezien we hier al sinds gisteren steun kunnen vinden. De kopers moeten nu maar bewijzen dat dit herstel echt lijkt en dat we opnieuw door die weerstand van 920 kunnen breken. Alleen dan kunnen we op zoek gaan naar higher highs. Indien we hier niet in zouden slagen, moeten we verder naar beneden kijken.

Vooraleer we een blik werpen op de dag grafiek willen we ook nog eens waarschuwen voor Bitcoin. Afgelopen week was een perfect voorbeeld van hoe snel het verkeerd kan gaan. Er zullen volgens ons heel wat mensen zijn ingestapt toen verschillende media berichtten over het Bitcoin succes van de afgelopen weken. Laat dit een waarschuwing zijn: STAP NOOIT IN IETS WAT AL TEGEN ZIJN ALL TIME HIGH ZIT TE DUWEN! U moet wachten op gezonde consolidatie (een klein terugval) of een doorbraak van de top.

Indien we door de eerder opgenoemde steunen zouden breken, zal de vorige low van 812 een belangrijke steun worden. Bij een breuk van dit niveau zien we gewoon een verdere consolidatie van lower highs en lower lows en moeten we al kijken naar de zone van 740-750.


Als we naar de week grafiek kijken zien we een paar gelijkenissen (ook bij de technische indicatoren) tussen de dump van nu en de dump van juni 2016. Toen duurde de consolidatie 8 weken. Het kan dus zomaar zijn dat we een tijdje lager gaan bewegen… Maar goed, dat valt nog af te wachten. Indien het super hard zou zakken, kan het zelfs terug vallen tot 465 zonder dat de stijgende lange termijntrend in gevaar zou komen. Bon dat was het dan, ik hoop dat de geïnteresseerden er wat aan hadden!

Vragen kunnen nog altijd gesteld worden via de Facebook chat van onze pagina. Aarzel dan ook niet, om ons te contacteren. Wij besteden graag tijd en aandacht aan onze lezers! Dit topic is dan ook het perfecte voorbeeld.