Bitcoin: Technische intraday update

Zoals gevreesd gaat de PBOC (Chinese centrale bank) een onderzoek openen naar verschillende Chinese handelsplatformen. Omdat ik niet wil dat mensen mijn site als fake nieuws (leuke hype trouwens) gaan bestempelen, voeg ik deze link van Reuters toe. Hier staat alles nog eens haarfijn uitgelegd.


In een eerste reactie werd BTC in China gedumpt en zakte de koers opnieuw met 20% (rode pijl). Ondertussen is de daling al wat afgezwakte maar we staan toch nog altijd -13%! Aangezien meer dan 90% van de BTC handel in China plaats vind, volgde BTCUSD dan ook snel (-10,7%).


In onze vorige post haalden we aan dat we na de eerdere dump voorzichtig terug hogere oorden aan het opzoeken waren.

Uiteindelijk zijn we in tussentijd constant tussen de 920 en 880 blijven bewegen. Tot vandaag dan weliswaar…


Steunen boden geen enkele hulp. In eerste instantie werd de daling wat opgevangen rond het 860 niveau maar daarna zette de daling zich door tot onder de vorige low van 812. We haalden in onze vorige bespreking al aan dat dit een belangrijk niveau ging zijn en momenteel hangen we hier rond.


We hebben dus een lower low gezet en zijn door onze steun van 860 gebroken. Dit zegt ons dat we op LT, jammer genoeg, terug lager moeten kijken. Daarmee willen we wel niet zeggen dat we op korte termijn niet wat %’en kunnen herstellen… Vanavond komen we op onze Facebook pagina met een update over de dag grafiek. Vrijdag bespreken we dan nog eens de weekgrafiek. Tot dan!

Vragen kunnen nog altijd gesteld worden via de Facebook chat van onze pagina. Aarzel dan ook niet, om ons te contacteren. Wij besteden graag tijd en aandacht aan onze lezers!