Bitcoin: Technische update | Market Maven

Gisteren hadden we al een technische update beloofd voor onze Bitcoin fans maar door omstandigheden (tijdsgebrek), moesten we die belofte schuldig blijven. Daar komt nu dus verandering in. Omdat het voor nogal veel mensen verwarrend leek, gaan we de uur grafiek niet meer bespreken. Voor traditionele valuta of goud doen we dit wel omdat deze timeframe vrij handig is om te traden.  En we denken dat er hier maar heel weinig mensen in BTC’s traden.

Naar wat we gelezen heb op verschillende fora, hebben de meeste een lange termijn visie.  Daarom gaan we ons beperken tot de langere timeframes. Indien er toch nog mensen zijn die interesse hebben in de 1hr grafiek kunnen die ons altijd contacteren via onze Facebook pagina (klik).

Week grafiek:


Volgens de technische indicatoren op de weekgrafiek kunnen we nog lager. In onze vorige update zeiden we dat een consolidatie van 6-8 weken perfect mogelijk is. In tussentijd kunnen we natuurlijk op en neer bewegen. Dat is de aard van het beestje… Daarom kijken we ook naar kortere timeframes om signalen snel op te pikken. Wij werken vaak met Bollinger bands en hier kan je perfect zien dat de mid Bollinger lijn sinds september 2015 al vaak als steun heeft gediend. Momenteel staat die aan 723 maar deze lijn wijzigt elke dag. Als we de mid Bollinger in de toekomst gaan opzoeken is dit in deze timeframe de belangrijkste steun. Een breuk van deze lijn is een eerste waarschuwing dat er een serieuze trendwijziging kan komen. Maar momenteel is de trend nog altijd stijgend! Dat kan je zien aan de hogere toppen (groen) en de hogere dieptepunten (rood). Pas bij een overschrijding van het vorige dieptepunt (466) kunnen we terug lager gaan naar de 200 range. Maar zoals u zelf kan zien, zijn we hier nog ver van.

Dag grafiek:


In onze vorige update zeiden we dat als 812 zou vallen (voor ons toen een belangrijke steun) we moesten kijken naar de volgende steun van 750. Dit is een psychologisch belangrijke niveau en bovendien viel deze ook nog een samen met een LT stijgende steunlijn (geel). Gisteren zagen we als laagste punt namelijk 751.34 en vanaf dan is de koers beginnen stijgen waarop we de dag in het groen sloten (bullish reversal candlestick). Dit was volgens ons dan ook een vrij sterk signaal voor de KT. Vandaag hadden we dus nood aan bevestiging (een nieuwe groene candle) en die kregen we dus ook te zien. Momenteel beukt die tegen de weerstand van 832. Indien die zou breken kijken we in eerste instantie naar 880. De 2 steunen die we hebben opgegeven liggen vrij dicht bij elkaar aangezien we die gebruiken voor de 4uur grafiek. Dus die kunnen snel breken. Een belangrijke die we zijn vergeten opzetten is het 61.8% Fibonacci niveau (724). Hou die dan ook in de gaten indien we verder naar beneden zouden gaan.

4uur grafiek:


Bon zoals we hierboven al zeiden, denken we dat de consolidatie nog niet over is. Zoiets beweegt namelijk in golfjes van dalende toppen en dieptepunten. Hoe meer je gaat inzoomen, hoe meer je deze mini trends gaat spotten. Ik heb hier een stijgende en dalende trendlijn getekend om dit te illustreren. De zwarte is de daling waarmee te maken hebben gekregen. Pas als we hieruit kunnen breken is dit een signaal dat we als kopers moeten beginnen opletten. De durvers kunnen hier dan al een positie nemen maar dit is nog vrij riskant. Het koopsignaal zou pas bevestigd worden als we een hogere top zouden zetten (boven 941.81). Vanzelfsprekend volgt dan een hoger dieptepunt en net dan moet u instappen. U offert dan wel wat %’en winst op in ruil voor veiligheid.

Als we kijken naar de stijgende KT trendlijn, kan u ontdekken waarom onze steunen daar liggen. Dit zijn namelijk de 2 dieptepunten in deze mini trend. Een breuk van de eerste is een waarschuwing. Een breuk van de laatste is een bevestiging dat we lager gaan. Zo dat was het dan. We kijken dan ook uit naar wat BTC morgen en zondag zal doen! Adios!

Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren via de Facebook chat op onze pagina! Wij zijn tot de late uurtjes bereikbaar!