Zopas heeft Chipotle zijn boeken voor het 3de kwartaal geopend. De resultaten kwamen lager uit dan de verwachtingen van Wall Street waardoor het bedrijf terrein verliest in de nabeurs handel.
screenshot_634

Resultaten en verwachtingen:
Chipotle zag in het 3de kwartaal minder mensen over de vloer komen (comparable restaurant sales daalden met 21%) en mensen kochten ook minder producten. Wat vervolgens resulteerde in een dalende omzet. De omzet kwam uit op $ 1.04 miljard . Dit was 14.8% lager in vergelijking met vorig jaar. Analisten hadden $ 1.09 miljard verwacht. Die lagere omzet hadden wij trouwens verwacht aangezien de restaurant sector het de laatste tijd heel moeilijk heeft in de VS. Gisteren waarschuwde Burger King ook voor moeilijke omstandigheden in deze sector.

screenshot_632

De netto winst kwam in dit kwartaal op $ 7.8 miljoen. Dit was 94% lager in vergelijking met vorig jaar.  Als we naar de winst per aandeel voor dit jaar kijken kwam dit neer op $ 0.27.  Analisten hadden een winst per aandeel van $1.63 verwacht.

screenshot_631

Chipotle heeft dit kwartaal ook 54 nieuwe restaurants geopend. In totaal heeft het bedrijf nu 2178 restaurants over de hele wereld.

Voorts werd er ook een nieuw opkoopprogramma ter waarde van $100 miljoen opgestart om eigen aandelen in te kopen.

Commentaar van de CEO:

Steve Ells (co- CEO) had in het verslag vooral over het feit dat ze na het E-coli schandaal stilletjes aan terug het vertrouwen van hun klanten winnen.

screenshot_633

Outlook:

Voor het 4de kwartaal van 2016 voorziet het bedrijf opnieuw een daling in de “comparable sales”. Dit is een term uit de voedingssector. Hierbij kijken ze naar dezelfde restaurants die al 13maanden of langer open zijn. Dus de omzet in het 4de kwartaal kan dus terug lager uitkomen.

Voor 2017 verwacht Chipotle een totaal van $10 winst per aandeel.

screenshot_630

Het aandeel:

Het aandeel heeft dit jaar al 15% verloren terwijl de S&P 500 rond de + 5% hangt. Sinds juni is de koers onder zijn stijgende lange termijn trend gedoken en slaagt het er maar niet in om hierboven te sluiten

screenshot_627

Steun kan gevonden worden op $ 384. Indien het aandeel hieronder zou zakken, zal de koers nog lagere regionen opzoeken.

screenshot_635