GoudTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

We zagen opnieuw een neerwaartse dag waardoor gisteren een iets wat technische beweging was. Perfect zoals we dachten eigenlijk. Maar het is wel een feit dat we afgelopen dagen geen meter zijn opgeschoten. Er ligt een hevige steun op $1264 die overeenkomt met de 6wMA. Goud heeft het de laatste dagen moeilijk om zijn dalende beweging door te zetten en dit komt door al de (geo)politieke spelletjes die momenteel bezig zijn. We blijven waarschuwen dat dit korte termijn effecten zijn! De prijs kan hier op korte termijn van profiteren maar dit voordeel ebt snel weg.

Voorts liggen er heel wat belangrijke gemiddeldes en dus steunen op een zakdoek waardoor dat wat tegenstand aan het bieden is. Maar éénmaal we hier door zijn, zien we waarschijnlijk een waterval (hevige daling). Zowel de goudmijnen als de zilverprijs hebben het moeilijk en dat is volgens ons een heel goed teken. Zilver brak afgelopen handelssessie zelfs door zijn stijgende trendlijn en de 100 dMA! Kortom, we moeten even geduld hebben om door te zetten… Een sluiting boven $1276 daarentegen kan de bulls terug lanceren. Ook dit moeten we in de gaten blijven houden.

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)GDX 27/04/2017 by MarketMaven_BE on TradingView.com

Technisch plaatje:
Commentaar:

Goudmijnen werden weer gedumpt waardoor we rustig naar de 21.11 bewegen (vorige low in de trend). Als we hier ook maar een fractie lager zouden kunnen sluiten, krijgen we een echte neerwaartse trend en gaan de miners nog teven veel meer verliezen aankijken. Voor de rest is alles hetzelfde gebleven.