Goud

Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

Door de stijgende indices en de stijgende rentes, bleef goud binnen een vrij beperkte range min of meer ter plaatse. We zochten naar een bevestiging van het verkoopsignaal en hebben dit dan ook gekregen. De 8 dMA werd dus getest en afgewezen. Nu kunnen we dus met vrij grote zekerheid zeggen dat we naar $1263 gaan bewegen. Maar eerst moeten we natuurlijk met die steun op de 123% fib zien af te rekenen.

Voorts willen we ook opmerken dat we al 3 dagen na elkaar grote verkooporders zien voor de Amerikaanse opening. Zoiets zien we graag gebeuren aangezien dit voor ons een teken is dat we in de juiste richting zitten. Institutionele beleggers verkopen namelijk niet zomaar papieren goud…

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Ook hier zagen we onze voorspelling van gisteren uitkomen. We zagen namelijk een klein herstel in de miners maar dit kwam volgens ons eerder door het positieve sentiment op de bredere markt. Om verder naar beneden te bewegen moeten we door die 20 dMA en 50 dMA breken. Onze technische indicatoren blijven verzwakken waardoor we momenteel helemaal geen rekening houden met opwaarts potentieel. We kijken dus naar de 100 dMA die we als ultieme steun zien.