GoudTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De teleurstelling waar we gisteren voor waarschuwden hebben we min of meer gekregen. De details van de belastinghervorming waren op voorhand al grotendeels uitgelekt en zoveel wijzer zijn we nu ook weer niet echt geworden. Aandelen werden dus voorzichtig verkocht en goud werd voorzichtig (!) gekocht. Alles gebeurde zoals we verwacht hadden eigenlijk.

Nu over de kracht van de stijging, hier hebben we enorm onze twijfels over. Op de dag grafiek konden we terug rond de 20 dMA sluiten maar als we wat verder inzoomen zien we dat het “herstel” mooi werd afgestopt op de weerstand die rond 1269 lag. Met andere woorden, we maken ons geen zorgen en beschouwen dit eerder als eens technisch herstel.  Alles blijft dus zoals het hoort.

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Ondanks de stijging in goud werden de goudmijnen niet echt gekocht. Ok, de dip werd wel gekocht maar al bij al sloten we onbeslist. De 23.60% Fibonacci is voor dit moment de steun waar we naar kijken. We verwachten nog steeds een retest van die stijgende trendlijn. Ook hier blijft alles hetzelfde dus.