Goud

Technisch plaatje:
Commentaar:

Goud had het vandaag knap lastig en dat is voor ons eigenlijk geen verrassing. Gisteren toonden we al aan dat de goudprijs in andere valuta dan de USD al aan het kraken was en nu zagen we die beweging zich ook voltrekken tegenover de USD. De herstellende dollar en rentes waren hier vooral de drijvende factor in het verhaal en dit is iets wat naar onze mening de drijvende factor zal blijven. Het Fibonacci niveau die op 1280 lag, deed vandaag dienst als steun.

Op technisch gebied waren er tijdens deze sessie dan ook een paar veranderingen. We sloten namelijk onder onze korte termijn gemiddeldes waardoor we een bearish signaal krijgen. Vandaag zoeken we dus naar een bevestiging van dat signaal waarna we in eerste instantie naar 1263 kunnen bewegen. Eenmaal daaronder begint de echte test van de dalende beweging aangezien we dan moeten afrekenen met de 200 dMA en de 50 dMA!

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Het is altijd leuk om te zien als onze verwachtingen uitkomen. Gisteren gaven we de 50 dMA nog als een mogelijk target indien we onder de korte termijn MA’s zouden sluiten en we zijn er tijdens de handelssessie van woensdag in één ruk naartoe bewogen. Wat een move! Goudmijnen werden duidelijk uitgekotst en dat voorspelt niet veel goeds voor het verdere vervolg. Goudmijnen leiden namelijk veelal de dans…

Komende handelssessie zoeken we dus naar een bevestiging van ons sell signaal maar we twijfelen er eigenlijk niet aan dat we dit niet te zien zullen krijgen. Het kan wel zijn dat we morgen een klein herstel zullen zien (de Franse verkiezingen komen er nog aan) maar zolang we onder die KT MA’s blijven, blijft ons sell signaal hier van kracht. Voorts sloten we ook terug onder de 50 dMA. Heel wat bulls zagen dit volgens ons dan ook niet zo graag gebeuren. De 50% Fibonacci die samenviel met de 50 dMA deed ook dienst als steunpunt. Het volgende steunpunt is op dit moment de 100 dMA die samenvalt met die stijgende trendlijn. Dit is hoe dan ook de ultieme steun!