Het grootste sociale netwerk van de hele wereld mocht vandaag na het sluiten van de beurs de boeken openen. Het bedrijf klopte moeiteloos de verwachtingen van analisten maar toch gaat het aandeel in de nabeurshandel 8% onderuit.

screenshot_805

Resultaten en verwachtingen:

De winst was in het afgelopen kwartaal gestegen tot $2,373 miljard (1.09EPS), daarmee deed Facebook het fors beter dan een jaar. Analisten hadden gerekend op $2,181 miljard ($0.98EPS)
screenshot_800

screenshot_807

De totale omzet steeg met 56% tot $7 miljard. Analisten gingen uit van $6.9 miljard.

screenshot_801
Volgens Facebook waren mobiele advertenties verantwoordelijk voor 84% van de omzet. Iets wat volgens ons heel normaal is aangezien heel wat mensen met hun mobieltje bezig zijn.

screenshot_804

Het aantal dagelijks actieve gebruikers bedroeg in september gemiddeld 1,18 miljard, een groei met 17% op jaarbasis.

screenshot_802

Maandelijks maken 1,79 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 16%.

screenshot_803
Commentaar van de CEO:

Oprichter en CEO Mark Zuckerberg was dan ook tevreden met de puike resultaten. Hij had het in een geschreven commentaar over het uitstekende kwartaal. Voorts had hij het ook over het feit dat ze video’s een prominente plaats in hun apps willen geven. Facebook gaf wel geen outlook voor het lopende kwartaal mee. Achteraf maakte Zuckerberg bekend dat de omzet voor het lopende kwartaal waarschijnlijk lager zal uitkomen dan verwacht. Voornamelijk doordat Facebook wat minder advertenties zou willen aanbieden. Dat is dus de voornaamste reden voor de daling in de nabeurshandel.

Het aandeel:

Volgens de nabeurshandel gaat het aandeel morgen stevig lager openen. Een eerste steun kan je verwachten in de $103.2-$108.4 zone. Indien deze breekt kan de koers zakken tot aan de 38% fib lijn ($88). Een daling tot de 38% fib lijn is perfect mogelijk na zo’n sterke stijging.

screenshot_809