Vandaag was het de beurt aan Ford Motor Company. Het Amerikaanse autoconcern heeft in het derde kwartaal een lagere nettowinst en een lagere omzet gerealiseerd. Dit maakte het bedrijf daarstraks voorbeurs bekend. Aandeelhouders zijn teleurgesteld en sturen het aandeel wat lager in de voorbeurshandel.

screenshot_669

Resultaten en verwachtingen:

De nettowinst in het 3de kwartaal daalde met meer dan 50% van $ 2.192 miljoen ($0.55 wpa) naar $ 957 miljoen ($ 0.26 wpa). Wall Street hoopte op $ 0.21 winst per aandeel.

screenshot_670

De kwartaalomzet kwam uit op $ 35.943 miljoen, een afname met 6% tegenover een jaar eerder. De verwachting van Wall Street lag hier wel enorm laag ($ 32.020 miljoen).

screenshot_671

De minder goede cijfers komen voornamelijk doordat het bedrijf last had van een grote terugroepactie en zwakkere verkopen op zijn Amerikaanse thuismarkt. Ford moest bijna 2,4 miljoen wagens in Noord-Amerika terugroepen na problemen met de deurvergrendeling, waardoor de deuren tijdens het rijden open konden gaan. In september waarschuwde Ford al dat de winst hierdoor dit jaar lager zou uitvallen dan gedacht.