Goud naar $1000? We will see…

Gisteren hebben we zoals vermeld op onze Facebook pagina een paar trades gedaan rond goud. Wegens tijdsgebrek en de honderden analyses die er al circuleren vonden we het niet echt een meerwaarde om hier iets, in eerste instantie, over te schrijven. Maar aangezien we overal verwarring lezen, zijn we daar op terug gekomen. Ook onze eerste goudpost bevat een schat aan informatie. We raden de nieuwkomers aan dit zeker eens te lezen.

Ten eerste: Ja u moet er rekening mee houden dat goud terug naar $1000 kan zakken. In onze vorige post over goud hebben we al eens vermeld dat u als goudbelegger de Amerikaanse 10jaars rente in de gaten moet houden. Doe dat dan ook! De verwachting is, is dat de rente verder zal oplopen.

Ten tweede: Gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren? Who knows… Wij kunnen enkel zeggen dat we nog altijd vrij sceptisch zijn over wat er zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld. Voorts verliezen traders de feiten uit het oog:

– China (Ja we blijven erop hameren!)
– De verliezen op de obligatiemarkten
– Hogere hypotheekrentes
– Hoe gaat Trump alles financieren? China zal niet zo happig zijn om staatsobligaties te kopen…
– Wat zijn de plannen?
– Wie gaat er in de regering zetelen?
– Gaat Trump daadwerkelijk doen waar de centrale banken al jaren in falen? Cute…
– De Amerikaanse economie is echt veel fragieler dan de cijfers laten uitschijnen. De kans is groot dat Trump te maken zal krijgen met een recessie.

Grafieken:

Een overzicht hoe de belangrijkste assets rond goud zich, na de verkiezing, tegenover elkaar hebben gedragen. Duidelijk voorbeeld waarom we zeggen dat je de rentes in de gaten moet houden. Rentes stijgen, goud zakt.

screenshot_64

screenshot_65
Zoals eerder vermeld is de 10j rente op een hevige weerstand gebotst. Waardoor hij terug een kleine correctie ondergaat. Hoe lang dit zal duren weten we niet. Maar we vermoeden tot 2.07% (dat is de 38% fib retracement). De economische data die straks en de komende dagen zullen volgen, zullen toonaangevend zijn.

screenshot_61
Ook de dollar botste op hevige weerstand. Die pullback zie je dan ook op de grafiek.

screenshot_62
Waren we verrast dat goud een tik kreeg? Neen niet echt. Trouwe lezers weten dat we dit min of meer hadden voorspelt. Het enige waar we fout zaten was het feit dat we dachten dat goud vleugels zou krijgen als Trump president zou worden. Maar iedereen op Wall Street dacht dit ook dusja. Achteraf bekeken maakte het volgens ons niet echt uit wie er zou winnen. Alles draait momenteel rond die fiscal stimulus en de inflatie hoop. Ook Hillary had een gelijkaardig plan zoals Trump… Maar goed, terug naar naar de voorspelling via Fibonacci. Tekst en uitleg kunt u hier aan het einde van het artikel vinden.

Voorspelling:
screenshot_63Resultaat:
screenshot_66
Volgende halte:

Wij willen benadrukken dat de $1212 steun echt wel een enorm steunniveau is en dit niet zonder slag of stoot zal breken (zie blauwe rechthoek). Kopers hebben gisteren hier gretig gebruik van gemaakt. Ons volgendeĀ target is $1250-$1260. Daar gaan we een deel van onze opties/CFD’s verkopen. Waarom een deel? Wij houden er ook nog rekening mee (of de hoop) dat goud terug richting zijn dalende weerstandslijn zal stijgen. Ook hebben we rond $1212 een positie genomen die we langer gaan bijhouden.

screenshot_67
Zo dat was in het kort onze gedachtegang met wat grafieken ter verduidelijking. Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via Facebook chat. Zelfs tot in de late uurtjes! Tot dan.

PS: Wat we hierboven vertellen is geen zekerheid. Ook wij kunnen verkeerd zijn.