Goud

Technisch plaatje:
Commentaar:

Afgelopen nacht zagen we een leuke spike in de goudprijs dankzij de slechte Amerikaanse economische cijfers van vrijdag en de Noord- Koreaanse gebeurtenissen van dit weekend (mislukte raketlancering) maar al bij al nam die paniek heel snel af. De uitstekende Chinese data van afgelopen nacht en de uitspraken van Mnuchin over de dollar hielpen ook wel een handje. Hierdoor sloten we vandaag terug onder die belangrijke weerstandslijn die goud al sinds 2011 parten speelt. Dit is volgens ons toch wel de bearish reversal waar we op gewacht hebben. Natuurlijk moeten we nog afwachten wat de Franse verkiezingen gaan opleveren maar vandaag is een belangrijk signaal voor de goudbulls om na te denken of het niet beter zou zijn om van kant te wisselen of om winst te nemen en aan de zijlijn te gaan staan.

Technisch gezien kijken we nu of de reversal zich zal doorzetten. De markt zal normaal gezien wel nog flink wat weerstand bieden rond de korte termijn MA’s. Dit zijn dus de niveau’s waar we momenteel naar uitkijken.

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:

Bullish momentum aangezien we boven de KT MA’s noteren.
Technische indicatoren verzwakken
De 200MA is een zware weerstand.
Steunen en weerstanden staan mooi aangeduid.

Commentaar:

Aangezien de goudprijs het vandaag lastig had, resulteerde dit dan ook in een negatieve dag voor de goudmijnen. Het zal volgens ons niet meer lang duren eer we de korte termijn MA’s gaan testen. Indien die test zou falen, bewegen we naar de 20MA waar ook de 50MA ligt. Dit wil dus zeggen dat er daar een enorme steun ligt.