Heeft Bitcoin een voorlopige low gezet?

Zoals u in mijn laatste bitcoin update kon lezen, moest Bitcoin een daling tot onder $ 3.309 laten zien om de neerwaartse cyclus af te ronden. Dit resulteerde uiteindelijk in een koersdaling tot $ 3.122.


Mijn minimum target is een daling tot onder het laagste punt van de derde beweging ($ 3.309,10). Voor alle duidelijkheid: dit is mijn minimum target. Persoonlijk verwacht ik een iets diepere daling tot rond $ 3.000! 

Market Maven, 10 december 2018

Sinds de vorming van die low presteerde Bitcoin vrij sterk en staan we ondertussen al bijna 9% hoger.

Voorlopige low?

Ik ga nog niet te vroeg victorie kraaien, maar het ziet er steeds meer naar uit dat dit wel eens een voorlopige low zou kunnen geweest zijn. Waarom een voorlopige low? Wel, ik hou rekening met volgend scenario:

Op korte termijn is dit eigenlijk niet echt belangrijk maar ik geef het toch graag mee. Als trader is het namelijk belangrijk dat u een zo ruim mogelijke horizon heeft. Hou er op middellange termijn dus rekening mee dat we nog steeds onder die $ 3.000 kunnen duiken!

Korte termijn setup

Als ik naar de prijsactie van vandaag kijk, zie ik heel positieve signalen. Het heeft er alle schijn van weg dat we aan een opwaartse impulsieve beweging zijn begonnen. Eerst en vooral wil ik wijzen op het feit dat de derde golf van deze beweging tot voorbij de 161.8% Fibonacci extensie is bewogen. Hierdoor weet ik dat deze beweging nog wat leg’s zal krijgen.

Maar om die visie te staven, moeten we komende uren een afkoeling zien. De retracement zou tot tussen $ 3310 – $ 3340 moeten bewegen. Dit is tevens een ideale steunzone. Zoals u kunt zien, trad deze zone afgelopen dagen ook al eens als een kortstondige steun op. Jammer genoeg konden de bulls dit toen niet vasthouden. Bij een nieuwe breuk van deze range mag het bullish scenario dan ook de vuilbak in.

Indien de bulls er in slagen om steun te vinden, verwacht ik een nieuwe push hoger tot minimum $ 3500 waar we de eerste impulsieve cyclus kunnen afronden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *