S&P 500Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De S&P 500 opende vandaag vol goede moed 0.3% in het groen maar lang kon de markt die positieve vibe niet volhouden. We sloten namelijk voor de 2de opeenvolgende dag lager. Verschillende factoren hadden hier een invloed op. De meest in het oog springende was dan natuurlijk de dalende olieprijs die bijna 4% moest prijsgeven door minder goede cijfers over de wekelijkse olievoorraden en vooral door de steeds toenemende productie. Energie was, zoals u al kon raden, de slechtst presterende sector.

Voorts deden de financials het opnieuw niet zo goed en dat is toch wel opmerkelijk als we naar de positieve kwartaalcijfers kijken van enkele grote spelers (behalve Goldman Sucks). Daarnaast waren er nog andere “factoren” die wat voor verkoopsdruk zorgden:

Zoals u al eerder kon lezen, vinden wij die geopolitieke bullshit, ruis. Dit is in onze ogen 90% bluf en toneel maar jammer genoeg laat het gepeupel zich hier maar al te graag aan vangen. Veelal geholpen door de traditionele sensatiemedia die alles opklopt. De hoofdreden waarom de indices terugvielen was volgens ons dan ook het feit dat Paul Ryan met een niet zo vrolijke uitspraak rond de belastinghervorming kwam. Hij opende namelijk de deur voor een iets latere timeframe dan wat de markt in gedachten heeft.

Technisch gezien zijn er een paar dingen die ons opvallen. Eerst en vooral willen we wijzen op het feit dat de markten zich opmaken om hoger te bewegen. Afgelopen handelssessie bewogen we lange tijd boven de korte termijn MA’s en konden we zelfs even de 20 dMA testen. Maar jammer genoeg konden we dit niveau in de S&P 500 niet vasthouden. Toch toont het aan dat het snel kan draaien. Vervolgens zien we de Bollinger bands steeds dichter naar elkaar toe bewegen. Een hevige koersreactie zit dus in de kaarten!

Overzicht: