S&P 500Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

Wegens tijdsgebrek geen klein overzicht over het verloop van de handelsdag. We beperken ons vandaag vooral tot het technische gedeelte.

We penetreerden gisteren de low’s van de afgelopen dagen en dit is iets dat we goed in de gaten moeten houden. Wij interpreteren dit namelijk als een waarschuwing voor de komende dagen aangezien we nog steeds verwachten dat we die dalende trendlijn gaan testen. We sluiten zelfs niet uit dat we terug naar die 23.60% weekfib gaan bewegen. De kans is dus groot dat we opnieuw een consolidatiebeweging gaan zien.

Wat dan wel positief was, is het feit dat we terug boven de 78.6% Fibonacci konden sluiten maar dit is in onze ogen echt wel een zwak signaal. We moeten een nieuwe all time high zetten om dat neutraal/bearish sentiment te doorbreken!

Overzicht:


Als we kijken naar hoe de hoofdsectoren het deden, springen er een paar dingen in het oog. Eerst en vooral waren de defensieve aandelen de klos. Vooral vastgoed had het moeilijk! Voorts deed energie het, ondanks de dalende olieprijs, vrij goed! Financials waren de sterkste stijger door de aantrekkende rentes.

USD update:

Maken we ons klaar voor een dollarrally?

Goud update:

Oops daar gaat goud!