S&P 500Technisch plaatje:
Commentaar:

De S&P 500 heeft de week afgesloten op 3 punten van de 23.60% Fibonacci. Wij kijken er dan ook heel hard naar uit wat de index nu gaat doen. Zoals eerder gezegd verwachten we al een tijdje dat de SPX naar zijn 20MA gaat bewegen die momenteel op 2304 punten ligt. Dit is voor ons een heel belangrijk eerste steunpunt. Indien we hier zouden breken, kijken we naar de 38.20% Fibonacci.

In tegenstelling tot wat velen hopen/voorspellen blijven wij nog steeds positief over aandelen. Wat we nu zien is eigenlijk een technische afkoeling van de toch wel mooie stijging sinds november. Zo’n afkoelingen zijn gezond en noodzakelijk. Na die afkoeling gaan we gewoon terug hoger richting 2475 punten. Dit is dus het ideale moment om enkele kwaliteitsaandelen tegen een korting aan te kopen. Rond 2300 en 2280 zijn wij dus waarschijnlijk koper. Komende week zien we ook heel wat resultaten de revue passeren wat dus een mooie test kan zijn voor de indices. Hoe dan ook kunnen we volgens ons niet verliezen. Zowel bij dalende als bij stijgende koersen gaan we juichen!

Dow Jones Industrial AverageTechnisch plaatje:
Commentaar:

Het technische plaatje is net zoals bij de SPX vrijwel hetzelfde. Ook hier kijken we iets naar beneden richting de 20MA die verder naar boven oploopt. Onze visie zal terug bullish worden als we boven de high van afgelopen week sluiten. Indien we een nieuwe high zetten, kijken we in eerste instantie naar 21944.5 punten.

Dow Jones TransportationTechnische plaatje:
Commentaar:

Deze index blijft maar voort kwakkelen. Dit is voor ons eigenlijk de belangrijkste index van het moment. Als de Trannies zouden breken gaan de andere indices volgen… Afgelopen week heeft de onderste Bollinger band de daling opgevangen dus het zal interessant zijn om te zien wat er nu zal gebeuren. Als de daling zich doorzet hebben we, zoals u kan zien, wel nog een heel arsenaal aan steunpunten. Voorts willen we de aandacht vestigen op de 61.80% Fibonacci. Tussen september 2014 en maart 2015 was dit een heel belangrijk niveau voor de markt. Wij verwachten dan ook dat dit opnieuw het geval zou kunnen zijn (lees daar verwachten we een koopmoment). Om op dit moment van onze neutrale visie af te stappen moeten we komende week boven de 20MA sluiten. Dit zou dan betekenen dat de rally zich gaat doorzetten.

NasdaqTechnische plaatje:
Commentaar:

De Nasdaq is vorige week voor de eerste keer sinds eind november onder onze korte termijn gemiddeldes gesloten. Hierdoor gaan er normaal gezien enkele alarmbellen af maar zoals u ondertussen al weet shorten we de indices niet. Voorts moeten we deze week nog de bevestiging krijgen van die beweging. Indien we die bevestiging krijgen, zal de 20MA, die rond de 38.20% Fibonacci ligt, ons target worden.

Russell 2000Technische plaatje:
Commentaar:

We zijn afgelopen week onder belangrijke steun van 1352 gesloten. Dit is toch wel de eerste keer sinds begin december dat we hieronder zijn gesloten en toont aan dat de indices blijven verzwakken. Weliswaar blijft dit een gecontroleerde daling. De Bollinger banden bewegen nog steeds naar elkaar en bij een neerwaartse explosie zal de 50MA het belangrijkste steunpunt worden. Bij een opwaartse explosie zal een weeksluiting boven de korte termijn gemiddeldes een aankoopsignaal inluiden.