S&P 500Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De S&P 500 kon voor de eerste keer in 3 weken tijd de week met een positieve noot afsluiten. Sinds de top van eind februari zijn we 2.18% gezakt (perfect zoals we verwacht hadden). Vrijdag zagen we een succesvolle test van het koop signaal op de dagelijkse grafiek. Maar om echt bullish te worden moeten we daar die dalende trendlijn zien te pakken. Voor de rest zien we geen veranderingen. Bij een breuk van de 23.60% fib kijken we naar de 38.2% fib.

De volatiliteit zal komende week waarschijnlijk opnieuw toenemen door de volgende evenementen:

U ziet dat er heel wat op de agenda staat, waardoor de markten kunnen bewegen maar al bij al denken we dat we gewoon verder richting die 20 wMA gaan consolideren.

Dow Jones Industrial AverageTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

Het technische plaatje is net zoals bij de SPX vrijwel hetzelfde. Maar ook hier willen we wijzen op het feit dat we op de dag grafiek enkele positieve signalen zien. Opletten dus.

Dow Jones TransportationTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

We zagen hier een uitstekende weekprestatie waardoor we tussen onze korte termijn gemiddeldes konden sluiten. Dit is echt een heel belangrijk signaal! Het zou dus zomaar kunnen dat we komende week hier opnieuw vuurwerk gaan zien. Aangezien deze index vaak voorloopt zal dit zich dan ook vertalen in de andere indices. Al hangt natuurlijk veel af van de opgenoemde economische/politieke evenementen. Hierdoor mogen we volgens ons nog altijd niet overenthousiast reageren. Maar het stemt ons natuurlijk tevreden dat we hier beterschap in zien. De eerste belangrijke test zal de 23.60% Fibonacci worden die min of meer samenvalt met de 20 wMA. Die moeten we pakken om verder naar boven te kunnen kijken. Indien we hier niet in zouden slagen kijken we terug naar de 50% Fibonacci. Bij een breuk van dat niveau is de 61.8% Fibonacci de ultieme steun.

NasdaqTechnisch plaatje:
Commentaar:

We zochten hier naar een bevestiging van het sell signaal die we in week 15 te zien kregen en hebben deze bevestiging niet gekregen. We sloten de week dus opnieuw boven onze korte termijn gemiddeldes af. We zoeken dus opnieuw naar een bevestiging. De Nasdaq zit op 0.68% van een nieuw record en dat is toch wel heel opvallend als we kijken naar al het negativisme die we lezen in de traditionele financiële media. De nasdaq blijft heel sterk…

Russell 2000Technisch plaatje:
Commentaar:

Ook hier zijn we de week terug boven de korte termijn gemiddeldes afgesloten waardoor we positieve signalen zien. Net zoals bij de andere indices, die deze signalen genereren, zoeken we dus naar een bevestiging. We blijven ondertussen zijdelings bewegen…

Email, RSS Follow