Is de Trumpbounce in de restaurant sector voorbij?

Volgers van het eerste uur weten dat wij net voor de Amerikaanse verkiezingen een analyse hadden gemaakt waarom Trump kon winnen. Een van de belangrijkste redenen die we aanhaalden was het feit dat Joe Sixpack ontevreden was over zijn loon. De lonen zijn/waren laag en heel wat Amerikanen moeten het doen met parttime jobs. Toen haalden we ook al aan dat restaurants het moeilijk hadden. Door de lage lonen bleven heel wat mensen thuis waardoor die restaurants minder inkomsten hadden. Dit was volgens ons een drastisch probleem omdat de parttime jobs waar Amerikanen het mee moesten doen, zich in diezelfde restaurant sector bevonden…
We toonden toen aan dat aandelen in die sector het moeilijk begonnen te krijgen en richting hun stijgende lange termijn steun begonnen te bewegen. Die hadden ze net voor de verkiezingen ook gebroken waarbij we waarschuwden dat ze naar de aangegeven retracements konden bewegen. Dit hebben ze toen niet gedaan omdat ze mee surften op de terechte Trumpexplosie in aandelen.

Huidige situatie:

Gisteren kwamen we vervolgens tot de vaststelling dat deze sector één van de grootste dalers was:

screenshot_351
De markt komt volgens ons tot de vaststelling dat de stijging in deze sector onterecht was. De lonen gaan nog niet drastisch stijgen. Het enige wat wel blijft stijgen is de huurprijs van verschillende panden. Voorts stijgen verschillende voedselprijzenKortom de kosten blijven toenemen en de inkomsten dalen. Wij denken dat dit zal leiden tot verschillende ontslagen. Dit is voorlopig de enige manier om die stijgende kosten op te kunnen vangen.  Wij kijken dan ook uit naar het ADP rapport en het NFP rapport van later deze week. Dit zijn rapporten die inzage geven in de gezondheid van de Amerikaanse job markt. Misschien kunnen we hier al wat tekenen aan de wand zien.

Grafiek:

Hier ziet u de maandgrafiek van de Dow Jones Restaurants & Bars index. U kan hier mooi de stijgende lange termijn trend zien. In de afbeelding hebben we de verschillende bedrijven geplaatst die tot deze index behoren. U ziet hier mooi de daling naar aanloop van de verkiezingen, de Trump bounce en de nieuwe afbuiging naar de stijgende LT steun. Als deze index een verdere daling vertoont verwachten we op korte termijn wat steun rond 1150. Als we dit niveau zouden breken, zal het in eerste instantie naar de eerste steun bewegen. Bij een grotere correctie verwachten we steun 2. Kortom: de aandelen die tot deze index behoren kunnen wel eens een correctie vertonen. Opletten dus!

screenshot_352
Wij willen hier wel benadrukken dat de aangegeven steunen/retracements geen zekerheid zijn. Dit zijn enkel onze vaststellingen/verwachtingen. Ga dus niet blind over tot verkopen. Weeg de risico’s voldoende af en denk zelf na! Ook wij kunnen verkeerd zijn.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via Facebook messenger.