Wederom was onze timing perfect om een artikel te posten rond deze problematiek. Gisteren kreeg de dollar klappen toen bleek dat Donald Trump voor het eerst voor stond in de ABC/WaPo peiling. Blijkbaar hechten traders en beleggers belang aan deze poll. Wij snappen niet goed waarom juist die peiling zo toonaangevend blijkt te zijn aangezien hun methodiek van ondervragen uiterst discutabel is. Maar goed, dat even terzijde. Uit andere peilingen kunnen we toch wel afleiden dat het nog altijd een nek aan nek race is. Met waarschijnlijk een nipte voorsprong voor Clinton. Volgens ons zijn deze peilingen iets accurater:

screenshot_773

De dollar:

Zoals gezegd kreeg de dollar gisteren dus een tik. Helemaal zoals wij hadden ingeschat. Hieronder ziet u de dag grafiek van de USD index. U kan klikken voor een vergroting. Deze index weerspiegelt da waarde van de dollar. Men weegt de waarde van de dollar af tegen een aantal munten zoals de euro, de yen, het pond, Canadese dollar, Zweedse kroon en de Zwitserse frank.

screenshot_774
Ook de peso deed zoals verwacht.

screenshot_771
Net zoals de Yen:

screenshot_772
De Australische dollar tenslotte, was redelijk volatiel maar een duidelijk beeld hoe dit paar zich zou gedragen, bij een mogelijke winst van Trump, kwam nog niet naar voor. Iets zegt ons wel dat we dit in de komende dagen gaan ontdekken.

Aandelen indexen:

Meer uitleg lijkt ons niet nodig. Het beeld spreekt voor zich.
screenshot_776
Deze middag krijgen we een nieuwe ABC/WaPo voorgeschoteld. Indien Trump zijn voorsprong zou toenemen, gaan de verliezen zich waarschijnlijk uitdiepen. Tot dan!