Netflix, ons nieuw short target.

Netflix heeft vandaag aangekondigd dat het stopt met Marco Polo. Dit is echt geen verrassing voor ons en bewijst dat we goed zitten met onze visie. Mijn collega verwoordde dit enkele weken geleden dan ook perfect:

screenshot_101
Die LT puts hebben we nog altijd. Korter lopende puts op de Nasdaq hebben we begin deze maand met  succes afgesloten.

screenshot_111
Nu terug naar Netflix en Marco polo… Zoals we al hadden vermeld was dit dus geen verrassing voor ons. Marco polo was één van de duurste series ooit gemaakt! Het eerste seizoen kostte een slordige $90miljoen. Enkel Game of Thrones heeft een hoger budget. Netflix had dus de hoop dat Marco Polo hun GoT ging worden. Iets waar ze dus klaarblijkelijk in gefaald zijn. De kosten swingden de pan uit. Volgens sommige bronnen liep het verlies op Marco Polo zelfs op tot $ 200 miljoen. Het is dan ook maar logisch dat ze hier de stekker uit hebben getrokken. Naast Marco Polo werden ook al andere series geannuleerd. Te denken valt aan Bloodline, Hemlock Grove en  Lillyhammer. Wij verwachten dan ook dat dit niet de enige zullen zijn en er nog een paar series zullen volgen. Het lijkt erop dat Netflix al preventief begint te snoeien in de kosten. Wij kijken dan ook graag uit naar hun Q4 cijfers. Maar wij denken dus dat stijgende rentes negatief gaan zijn voor een bedrijf zoals Netflix.

Stijgende rentes => hogere financieringskosten => minder spectaculaire series => minder abonnees? => minder inkomsten? => aandeelhouders ontevreden?

Bovenstaande is zowat onze denkwijze.

Het aandeel:

Wij voelen aan dat Netflix een leuke short positie kan worden. Alleen wachten we nog wat af tot na de FED meeting van woensdag. Netflix staat dus op onze short list. Daarmee willen we wel niet zeggen dat dit zo zal uitdraaien en dat we dit ook direct na de FED meeting gaan doen. We willen enkel een inzicht geven in hoe we denken en wat we doen. Timing is heel belangrijk bij dit soort dingen. Gebruik deze info zorgvuldig en weeg alles goed af. Het laatste wat we zouden willen is dat u ons blindelings volgt. Ook wij kunnen verkeerd zijn!

screenshot_113