Omzet en winst:

De derde kwartaalcijfers van de streaming gigant waren beter dan verwacht en stuwden het aandeel 20% hoger in de nabeurs handel.

screenshot_540

Zowel de winst als de omzet klokten hoger af dan de verwachtingen van analisten. De winst kwam uit op 0.12$ per aandeel (0.06$ verwacht) en het bedrijf resulteerde een iets beter dan verwachte omzet van 2.29 miljard $ (2.28 miljard $ verwacht).

screenshot_537

Nieuwe abonnees:

De hoofdreden voor de koersexplosie kunnen we vinden in het aantal nieuwe abonnees. Er kwamen in het derde kwartaal van dit jaar 3.6 miljoen extra gebruikers bij tegenover een verwachting van 2.3 miljoen. Op de Amerikaanse markt kreeg Netflix 370000 nieuwe abonnees en internationaal steeg het aantal nieuwe gebruikers met 3.2 miljoen. Dit kan erop wijzen dat er, na de terugval van het vorige kwartaal, terug groei in het bedrijf zit. Voor het huidige kwartaal gaf Netflix trouwens ook aan dat het meer nieuwe abonnees verwacht dan geprognosticeerd.

Volgens CEO Reed Hastings profiteert het bedrijf vooral door hun strategie van het zelf produceren van series zoals Narcos, Luke cage, Stranger things, House of cards,… Reed gaf dan ook aan dat ze in 2017 hier nog harder op zouden willen inzetten. Het aantal uren van in eigen beheer uitgebrachte tv programma’s zal volgend jaar worden opgetrokken tot 1000 uur tegen 600 uur in 2016.

Extra geld en cash burn:

Het zelf produceren van series en films kost natuurlijk handen vol geld. Netflix herhaalde dan ook dat het in de komende weken opnieuw extra geld zou willen ophalen om de uitbouw van het bedrijf te garanderen. Ook wel logisch als je naar de cash burn van het afgelopen kwartaal kijkt:

screenshot_539

China:

Afsluiten doen we vandaag met een leuke cliffhanger in wat wel een realitysoap kan zijn. Namelijk het huwelijk tussen Netflix en China. Reed had het in zijn verklaring dan ook over hun problemen met de Chinese overheid om daar hun diensten uit te rollen. De CEO gaf aan dat ze op korte termijn hun producties waarschijnlijk gaan leasen aan een Chinese concurrent in plaats van zelf direct aanwezig te zijn op de Chinese markt. Toch drukte hij alsnog de hoop uit dat Netflix na verloop van tijd zonder tussenpersoon kan opereren in China.

To be continued…