Olie is daarstraks voor het eerst in 3 weken tijd onder $50 per vat gesloten. En die daling heeft zich na de beurs dan ook verder gezet. Boosdoener was het American Petroleum Institute rapport die elke dinsdag nabeurs verschijnt. Die gaf een grotere voorraadopbouw aan dan verwacht.

screenshot_648

Zoals we gisteren al aangaven, geeft de oliemarkt, al enkele weken een vertekend beeld weer doordat de Amerikaanse olievoorraden constant afnemen in een tijd waarin er normaal gezien een opbouw zou moeten gebeuren. Deze afnames werden hoofdzakelijk veroorzaakt door de verschillende orkanen die langs de oostkust gepasseerd zijn. Daarom ook dat we dachten dat een plotselinge opbouw in de voorraden wel eens een katalysator kon zijn voor de start van een daling. Onze woorden waren nog geen 24u koud of het was al van dat. Van toeval gesproken! Of ook niet? (Haha)

Wij vermoeden dat olie op korte termijn wel eens tot $47.26 (61.8% fib) zou kunnen zakken. Natuurlijk is dit onder voorbehoud. De olie markt beweegt zodanig snel en het kleinste gerucht over een OPEC overeenkomst kan ervoor zorgen dat de prijs in enkele minuten stevig stijgt. Een tactiek die verschillende OPEC leden maar al te graag toepassen als de prijs zakt… Dus opletten! Hou voornamelijk morgen de aandelenkoersen in de gaten. Als olie zakt, zakt de beurs mee.