Olie

WTI

Daily:


Factoren die de olieprijs beïnvloeden:

Technische plaatje:

  • Dikke weerstanden op de 50MA en de 100MA
  • Onze steun is opgeschoven naar de mid Bollinger
  • Volgende target is de 100MA
  • Buitenste Bollingerbanden bewegen naar elkaar toe wat wijst op een mogelijke koersexplosie. Richting is in zo’n geval onduidelijk.
  • We zijn voorzichtig bullish. De markt moet ons bewijzen dat dit geen vals herstel is door terug boven de 50MA te sluiten (opletten dus)
  • Technische indicatoren zijn positief
  • We noteren boven de korte termijn MA’s = bullish

Vandaag zijn we nipt boven ons target afgesloten wat volgens ons een vrij positief signaal is. We verschuiven daarom de focus naar ons volgende target (100MA). Wij denken echter dat die 100MA morgen voor een serieuze weerstand kan zorgen waarna we terug lager zouden kunnen bewegen. De markt moet ons, door het zetten van een higher low, dan maar bewijzen dat ze dit herstel meent.  Ondanks dat we moeten opletten, worden we toch wel met de dag positiever. Al hebben we hier natuurlijk nog heel wat werk voor de boeg!

29/03/2017
Vandaag was inderdaad een belangrijke dag. De bevestiging waar we gisteren om vroegen kregen we dan ook direct. Olie had een enorm goede dag door de EIA voorraden en sloot 2% hoger. We hebben de eerste weerstanden, die in de weg lagen, gepakt. We blijven hoger kijken en zetten ons volgende target op 50.25! Toch raden we aan om op te letten en nog niet te enthousiast te worden. De correctie die we zagen kwam er namelijk heel snel. We moeten nog afwachten of dit een degelijk herstel is of gewoon een opwaartse reactie die kan resulteren in een voortzetting van de daling. Maar het feit dat we terug boven de 200MA sloten, lijkt op het eerste zicht wel positief.

Oil Services ETF

Daily:

Ondanks dat de olieprijs hoger ging en opnieuw boven de $50 kon sluiten, zagen we geen positief effect bij de volatiele dienstverlenende bedrijven uit de oliesector. Winstnames na de toch wel forse beweging van afgelopen dagen? Who knows… Maar het staat vast dat we dit goed in de gaten moeten houden! De mid Bollinger/200MA werden net niet getest.

29/03/2017
Het positieve sentiment rond de olieprijs, konden we natuurlijk ook vandaag terug vinden bij de dienstverleners. De sector ETF ging 1.85% hoger. In tegenstelling tot gisteren, verschenen er vandaag wel positieve signalen op onze indicatoren. Ook hier zijn we boven de 200MA gesloten en zelfs over de mid Bollinger waardoor ons volgende target de 50% Fibonacci wordt. Dit lijkt volgens ons een mooi aankoop moment!