Onze tip voor 2017: Cyber security | Market Maven

Deze tijden kunnen we er niet meer omheen, het internet maakt een groot deel uit van ons leven. Maar jammer genoeg loert voor iedereen die online gaat, het gevaar op een hack of malware om de hoek. En dan bedoelen we echt iedereen, dus ook overheidsinstanties en ondernemingen. U staat er niet bij stil, maar uw gegevens zijn wel degelijk kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld maar aan uw smartphone of tablet waarmee u dit artikel misschien wel leest. Heeft u hier een firewall of antivirus op staan? Zo niet, installeer er dan maar een! We gebruiken onze smartphone voor alles en nog wat maar meestal vergeten we dat dit ook een computer is die kwetsbaar is.

Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken waarbij onze smartphone een risico kan lopen op een hack en de gevolgen vreselijk kunnen zijn. Denk maar aan mobile banking (betalen via uw smartphone). Zonder de nodige beveiliging is de kans groot dat internetcriminelen hier een opening zouden kunnen vinden om uw zuur verdiende centen te stelen. Zowel de aanbieder van de dienst als de consument moeten volgens ons hier voldoende maatregelen nemen. Nog een ander voorbeeld kunnen we vinden in de auto-industrie. En dan kijken we meer bepaald naar de zelfrijdende wagens. Hackers zijn momenteel al perfect in staat om de controle van een auto over te nemen. Ook deze producten hebben dus nood aan extra beveiliging. Maar je kan ook denken aan medische toepassingen zoals pacemakers of gewoon aan huis of keukenmateriaal. Veel toestellen zijn via het internet verbonden met elkaar. Kortom, beveiliging is noodzakelijk!

Maar treur niet, consumenten zijn niet de enige die hier in falen. Ook bedrijven kunnen de gevaren van het internet nog altijd niet goed inschatten. Afgelopen jaren konden we daar verschillende berichten over lezen. U moet op de namen klikken om de links te kunnen openen. Dit is trouwens maar een kleine samenvatting. Degene die bekend zijn, zijn volgens ons maar het topje van de ijsberg. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk veel meer aangezien ondernemingen nu niet echt te koop lopen met zoiets.

Hyatt
Wendy’s
Verizon
LinkedIn
Yahoo
Wall street

Ook politieke partijen zijn zeer laks in hun internetbeveiliging. Daarbij kijken we voornamelijk naar de Verenigde Staten. Maar ook in andere landen zijn er in het verleden al politieke partijen gehacked geweest. En de talloze Wikileaks releases die we doorheen de jaren zijn gepubliceerd, geven aan dat ook overheidsinstanties hier niet aan ontsnappen.

Donald Trump

Doorheen de heisa van de afgelopen weken heeft Donald Trump onlangs aangegeven dat Amerika één van de zwakst scorende landen is op het gebied van internetbeveiliging en dat hij hier verandering in wil zien.  Volgens Trump is internetcriminaliteit een bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Hij vindt dat dit probleem onmiddellijk moet worden aangepakt en acht de hulp van bedrijven daarbij onmisbaar. Zij weten volgens hem uit eigen ervaring het best wat wel en niet werkt tegen kwaadwillenden op internet. En dat lijkt volgens ons ook wel ergens logisch. Voor de volledigheid geven we hier ook nog even zijn standpunten mee rond internet beveiliging.

Ook de Europese Unie is hier mee bezig. Afgelopen zomer konden we lezen dat de EU een samenwerkingsverband tussen overheidsinstanties en ondernemingen heeft opgericht om de problematiek rond internetcriminaliteit aan te pakken. De EU had daar € 450 miljoen voor veil en dit kan bovendien oplopen tot € 1.8 miljard. Hiermee willen we aantonen dat deze markt een enorm potentieel heeft die in onze ogen nog onbenut is. Zelfs de Donald Trump sceptici kunnen dit niet ontkennen. Het is uiterst belangrijk dat u als belegger uw emoties opzij zet en dat u zich focust op het potentieel.

Kansen

Goede beleggers met een fijne neus voor zaken, ruiken natuurlijk kansen. Daarom gaan we in dit artikel kort enkele Amerikaanse bedrijven voorstellen die in deze sector actief zijn. Wij gaan het ook niet te ingewikkeld maken met boekhoudkundige termen. Wij zijn beleggers en geen boekhouders. Natuurlijk ontkennen we niet dat u bepaalde boekhoudkundige aspecten in het oog moet houden. Maar de meeste beleggingsbladen of websites gaan ervan uit dat hun lezers die boekhoudkundige bagage met zich meedragen. En dit vinden wij verkeerd. Uit onze ervaring en marktonderzoek is gebleken dat mensen door deze termen en cijfers juist afhaken van de beurs omdat het te ingewikkeld is of lijkt. Voor ons is het dus niet echt een verrassing als we lezen of horen dat er nog voor miljarden op spaarrekeningen staat. Daar proberen we dus wat verandering in te brengen door jullie dingen aan te reiken die meestal eerst voor het groot kapitaal beschikbaar is. Wij gaan er namelijk van uit dat indien u iets leest in de pers het meestal al te laat is. Maar goed, we wijken teveel af, het is tijd voor de aandelen.

Symantec  Corporation (Ticker: SYMC)


Dit is misschien de bekendste van degene die wij kort gaan bespreken. Symantec is de ontwikkelaar van Norton antivirus. Zij bieden wereldwijd beveiligingstoepassingen aan voor zowel particulieren als ondernemingen. En focussen bovendien ook op smartphones en tablets. Dit Amerikaans bedrijf is een typisch software bedrijf die zich bezighoudt met internetbeveiliging. Bovendien doen ze ook aan consulting en opleiding. Het volledige bedrijfsprofiel kan u helemaal onderaan vinden.

Winstverwachtingen Wall Street:


Omzetverwachtingen Wall Street:


U kan hier perfect zien dat Wall Street hogere verwachtingen rond Symantec begint te krijgen. Vorig kwartaal deed het bedrijf qua winst duidelijk beter dan verwacht. Zoals eerder gezegd gaan wij niet te diep ingaan op de boekhoudkundige aspecten. De crème de la crème van Wall Street doet dit al en wie zijn wij om ze tegen te spreken? Bovenstaande grafieken zijn daar een weerspiegeling van. Mensen die dit wensen, kunnen natuurlijk nog altijd wat extra uitleg vragen via onze Facebook chat. Bovendien geven wij aan het einde van dit artikel nog handige links mee waar u alles kan ontdekken.  (Groen = feitelijke resultaten, Zwart = verwachtingen Wall Street)

Het technische plaatje:

Wij baseren onze aankopen eigenlijk het meest via technische analyse omdat wij hier de markt laten spreken en wij daar onze beslissingen op baseren. Emoties worden, volgens ons, op die manier het meest uitgeschakeld waardoor we betere beslissingen kunnen nemen. Emoties zijn namelijk de grootste vijand van een belegger.


Momenteel is de koers min of meer door een kleine weerstand gebroken waar het al sinds september last van had. De volgende horde is de weerstand van $26.58. Zoals u kan zien staan we daar niet meer zo ver van. Een overtuigende breuk van dit weerstandsniveau is dan ook een koopsignaal.


Technische indicatoren geven trouwens ook aan dat het aandeel eindelijk na maanden van twijfel terug vertrokken lijkt. Wij mikken daarom in eerste instantie op de all time high van $ 34.05. Dit is een mogelijk opwaarts potentieel van iets minder dan 30%. Momenteel besteden we weinig aandacht aan de steunen aangezien we denken dat we eerder naar boven moeten kijken dan naar beneden. Maar indien we een signaal zien, zullen we dit meedelen op onze Facebook pagina.

Barracuda Networks Inc. (Ticker: CUDA)


Dit bedrijf focust meer op beveiligingstoepassingen voor andere ondernemingen. En dan moeten we voornamelijk kijken naar back ups, website beveiliging, e-mail beveiliging,… Kortom alles wat een degelijk bedrijf nodig heeft om internetcriminelen het zo moeilijk mogelijk te maken om bedrijfsgeheimen te stelen of in te kijken. Barracuda Networks is voorts ook een van de belangrijkste spelers in de beveiliging van clouds. Voor de mensen die niet weten wat clouds zijn, dit zijn ruimtes op het internet waar u data kunt in opslaan. Steeds meer en meer bedrijven maken gebruik van clouds. Microsoft bijvoorbeeld is van een typisch software bedrijf getransformeerd tot een van de grootste cloud aanbieders ter wereld. Big business dus.

Winstverwachtingen Wall Street:


Omzetverwachtingen Wall Street:


Op 9 januari is dit bedrijf met zijn Q3 cijfers naar buiten gekomen. U kan zien dat het de verwachtingen van Wall Street duidelijk heeft verpulverd. Dit is iets wat Barracuda al 4 kwartalen na elkaar kan realiseren. Top dus! De verwachtingen van Wall Street nemen dan ook terecht toe. (Groen = feitelijke resultaten, Zwart = verwachtingen Wall Street).

Het Technische plaatje:


Ook hier is de trend duidelijk omhoog. De technische/gezonde afkoeling van de koers is volgens ons dan ook voorbij. Dit kunnen wij concluderen doordat de koers, door de uitstekende kwartaalcijfers, onder hoog volume door zijn mini dalend trendkanaal is gebroken (zie oranje cirkel). Deze week zoeken we dan ook bevestiging en daarna kijken we richting de volgende weerstand van $ 29,99. Aan de slotkoers van 13 januari 2017 is dit een mogelijk opwaarts potentieel van ongeveer 24%. Ook het volume van afgelopen week is een mooie indicatie dat er terug heel wat kopers zijn ingestapt. Net zoals bij Symantec geven verschillende technische indicatoren aan dat de stijging hier zeker en vast nog niet op zijn laatste benen loopt.

Voor beide aandelen moet u er ook wel rekening mee houden dat een dalend sentiment van de globale aandelenmarkt misschien wel een spelbreker kan worden. Maar goed, momenteel zijn en blijven we positief over de beurs in het algemeen.  Indien we te maken zouden krijgen met een iets zwakkere markt, raden we u aan om zeker gebruik te maken van de dalende aandelenkoersen.

ISE Cyber Security ETF (Ticker: HACK)Voorts denken wij ook aan de ETF belegger.  Mensen die liever hun risico spreiden en een graantje willen meepikken, kunnen dus ook in deze sector inspelen. De bijgevoegde grafiek geeft  hier perfect weer wat we hierboven eigenlijk allemaal gezegd hebben. De consolidatie van de voorbije weken is voorbij en de koers staat op uitbreken. Natuurlijk moeten we hier eerst nog bevestiging van zien. De markt moet ons vertellen dat de tijd rijp is om tot kopen over te gaan. Maar ook hier hebben wij er het volste vertrouwen in.

Overzicht met links:

Symantec:
Bedrijfsprofiel
Investor relations
Kwartaalresultaten
Volgend kwartaal rapport (02/02/2017)

Barracuda Networks:
Bedrijfsprofiel
Investor relations
Kwartaalresultaten
Volgend kwartaal rapport (25/04/2017)

ISE Cyber Security ETF:
Factsheet

Andere bedrijven uit de sector die we niet hebben besproken:
Imperva Inc. (Ticker: IMPV)
Palo Alto Networks Inc (Ticker: PANW)
Fortinet Inc. (Ticker: FTNT)
Mercury Systems Inc. (Ticker: MRCY)
Booz Allen Hamilton Holding Corp (Ticker: BAH)
Proofpoint Inc. (Ticker: PFPT)
FireEye Inc. (Ticker: FEYE)

Wij willen hier tenslotte ook nog eens benadrukken dat wij geen glazen bol hebben waarin wij de toekomst zien. Wij kunnen dus verkeerd zijn. Wij bieden enkel een idee aan en verplichten niemand aan om onze raad blindelings te volgen. Bovenstaande is dus onze eigen mening en louter informatief. Wij sporen onze lezers aan om zelf na te denken en een beslissing te nemen. Een van onze lezers zei onlangs: Lees alles, volg alles maar denk ZELF na. Wij staan hier dus 100% achter. Voorts willen we ook nog meedelen dat wij voor dit artikel geen vergoeding krijgen en dat wij geen enkele band hebben met de genoemde ondernemingen.