Goud

Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De goudmarkt zat, in navolging van de andere markten, ook gewoon in een wait and see houding. Technisch gezien blijft ook hier alles hetzelfde maar we merken wel op dat de 61.80% Fibonacci zich vandaag gedroeg als een weerstand. Voor de Amerikaanse opening konden we opnieuw de low van de dag ervoor penetreren waardoor alles volgens plan verloopt. We tikten de 200MA aan waarna we na de Amerikaanse opening een opwaartse reactie zagen. Vanaf dat punt waren er dus opnieuw wat bulls die de dip probeerden te kopen. Dit was eigenlijk geen verassing aangezien we een enorme steunzone naderen. De bulls werden trouwens ook geholpen door de wegzakkende olieprijs (dalende rentes) en een idiote tweet van Donald Trump:


Nog geen dag nadat de Democraten en Republikeinen een consensus konden vinden over een begrotingsdeal tot september, komt hij met deze bullshit aandraven… Indien hij dit van plan is in september, lijkt ons dat een enorm gevaarlijk spelletje. Normaal gezien zouden we zeggen dat dit een van zijn spelletjes is om een mogelijke deal te bereiken maar in dit geval zijn we enorm terughoudend. We blijven dit dus goed opvolgen.

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Bij de opening schoten we tijdens het eerste handelsuur met 1.30% hoger maar kort erna werd de koersopstoot terug opnieuw verkocht. Waarna we uiteindelijk sloten we met een bescheiden winst van 0.23%. Technisch gezien geen veranderingen.