DXYTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De euro noteerde afgelopen handelssessie op zijn hoogste punt in 5maand waardoor de DXY terug onder druk stond. Hierdoor konden we helemaal geen aanval openen op de 200MA. Maar vergis u niet, de dollar is weldegelijk aan het aansterken tegenover een aantal belangrijke muntparen (vooral grondstof gerelateerde) EN ook tegenover een aantal opkomende markten (BRL,TRY,MXN,…). Maar of dit terecht is, valt nog af te wachten.

De 38.20% week Fibonacci en de 200 dMA gedragen zich voorlopig als weerstand waardoor we die eerst moeten pakken voordat we naar boven kunnen kijken! Komende handelsdag verwachten we terug wat zijwaartse actie in afwachting van enkele details van Trump zijn belastinghervorming die we waarschijnlijk later op de dag gaan krijgen. Ontgoocheling zal gepaard gaan met verliezen, euforie met winsten. Zo simpel is het…

Persoonlijk zijn we enorm terughoudend geworden rond Trump en de USD. Als hij morgen niet aan de verwachtingen zal voldoen, zal de USD terug verder afglijden en laat dat net toevallig hetgeen zijn dat hij wil. Ook daarom zijn we nog wat terughoudend rond de huidige uitbraak van de indices. Echt opletten!

Overzicht: