S&P 500Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De markten hadden gisteren een uitstekende dag. Investeerders vertoonden na het verlengde weekend duidelijk terug wat appetijt voor risico. Dit had deels te maken met afnemende geopolitieke spanningen aangezien we op dit vlak, tijdens het weekend, geen belangrijke aardverschuivingen zagen. Eigenlijk perfect zoals we dachten. Politiek is 90% bluffen en toneel spelen…

De belangrijkste factor voor de stijging waren eigenlijk de aantrekkende rentes. Die herstelden na de commentaren van Steven Mnuchin (minister van Financiën) over de USD en de mogelijke belastinghervorming. Hij ziet die hervorming namelijk nog steeds in 2017 plaatsvinden. Door die aantrekkende rentes namen de financials gisteren het voortouw (zie overzicht). Zoals u kan zien, bleef geen enkele sector achter en waren het vooral de cyclische aandelen die gekocht werden.

Er was dus duidelijk heel wat positivisme maar toch raden we aan om op te letten. Zondag krijgen we de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen te verwerken en volgens sommige bronnen zou Noord – Korea nog altijd naar een nieuwe nucleaire test toe werken. Toch willen we wijzen op het feit dat we gisteren tussen onze korte termijn MA’s zijn gesloten. Dit wijst er dus op dat de markt opnieuw ambitie vertoont om terug hoger te bewegen. Maar aangezien we licht dalend/zijwaarts bewegen hechten we hier momenteel  weinig belang aan. Pas bij het zetten van een nieuwe high, kunnen we zeggen dat we terug vertrokken zijn. Op dit moment zijn er technisch nog iets teveel hordes die we moeten nemen om victorie te kraaien.

Overzicht: