DXYTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De USD index gaf afgelopen handelsdag bijna al zijn intraday winsten prijs. We sloten de dag af op 98.97 (+0.13%). Dit staat in schril contrast met de high die we woensdag zagen (99.33). Alles kwam door wat ontgoocheling rond Trump zijn lang verwachte belastinghervorming.

De USD kon vooral terrein winnen tegen zijn grondstof gerelateerde broertjes en ook bij de euro zagen we opnieuw wat zwakte (straks ECB vergadering). Voorts blijft de Trump administratie in het rond schoppen inzake handel. Afgelopen dagen zagen we gebekvecht tussen de VS en Canada (CAD op een 52week low) maar ook Mexico komt terug in het vizier. De USD kon voor de 2de dag op rij fors terrein winnen tegenover de Mexicaanse peso.

Afgelopen dagen handelden we ook terug intensief in de Turkse Lira. Gisteren verhoogde de Turkse centrale bank de rente maar de Lira kon hier amper van profiteren aangezien Erdogan de ene stommiteit na de andere uitsteekt. Wij kochten de USD/TRY dip en realiseerden een mooie dag winst. Wij raden trouwens iedereen aan om dit paar te volgen aangezien er hier volgens ons mooie winsten mee behaald kunnen worden. Ook de Turkse beurs kan een mooie short worden!

Technisch gezien blijft alles hetzelfde in de DXY. De dalende trendlijn blijft steun geven en momenteel lijkt de 23.80% week Fibonacci nog altijd de weerstand waar we naar kijken.

Overzicht: