DXYTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

We blijven hier constant rond hetzelfde niveau hangen. De 38.20% week Fibonacci is duidelijk een heel moeilijk te nemen horde. Maar zoals we hier al eerder schreven, hangt hier vrij veel af van de euro. En die gaat momenteel ook nergens naartoe. Heel laat in de handelsdag kon de euro uiteindelijk toch nog profiteren van positieve berichten rond Griekenland en beter dan verwachte PMI data. Maar hoe dan ook verwachten we dat 1.0950 lastig zal worden.


Doordat de Euro in de laatste uurtjes begon te stijgen, had de DXY het dus lastig en moesten we daar de winsten prijsgeven. Heel jammer aangezien we een tijdje boven de 200d MA konden noteren. En dat is toch wel een niveau waar we sinds 24 april niet meer konden boven sluiten. Een sluiting boven de 200d MA is dus cruciaal en zal volgens ons het startschot zijn van een herstel in de USD. Onze korte termijn signalen geven trouwens aan dat de USD zich aan het klaarmaken is om terug hoger te bewegen. Het constante afwijzen van bepaalde niveau’s is voor momenteel geen reden om ons zorgen te maken. Zijdelingse bewegingen zijn namelijk vaak een voorbode van een trendommekeer. Stilstaan is in dit geval dus vooruitgaan!

Voorts krijgen we komende dagen nog enkele belangrijke evenementen op ons bord, te beginnen met het rentebesluit van de FED (straks om 20u). Vrijdag krijgen we dan ook nog het belangrijkste rapport van de maand te zien (NFP) plus enkele belangrijke FED sprekers. Freaky Friday dus… De kans is dus groot dat de markt gewoon deze evenementen afwacht. Vooral vrijdag lijkt ons het belangrijkste aangezien er voor straks geen verrassingen verwacht worden.

Overzicht:

Naast de Euro kon ook het Pond profiteren van betere dan verwachte PMI’s. Zoals u kan zien, had de kiwi dollar (NZD) ook een positieve dag door beter dan verwachte zuivelprijzen voor deze week. De Canadese dollar en de Yen hadden het terug moeilijk. Cad blijft nieuw jaarlaagtes opzoeken mede door lagere olieprijzen. Wij denken echter dat dit ook vooral komt door de vastgoedbubbel die daar langzaam aan het barsten is… De yen daarentegen verzwakt aangezien er minder nood is aan “safe haven” valuta.