We zijn nu midden in deze drukke resultatenweek. Eerder vandaag hadden we Coca-Cola en net na het sluiten van de beurs was het de beurt aan Tesla. Een aandeel waar toch heel wat beleggers naar uitkijken! En we kunnen nu al zeggen dat Tesla ons verrast heeft. En dan niet in positieve zin. Tesla heeft namelijk zijn boekhoudkundige verslaggeving aangepast waardoor vergelijkingen met eerdere periodes op dit moment nutteloos zijn omdat alles moet worden omgerekend.

Volgens de nieuwe regels heeft Tesla voor het eerst een kwartaalwinst gerapporteerd van $ 0.74 per aandeel. Analisten hadden een nieuw verlieskwartaal van $ -0.54 verwacht. Het aandeel schiet hoger maar of dit terecht is valt nog af te wachten. Appels met peren vergelijken heet zoiets…

screenshot_661

Productie:

In het derde kwartaal produceerde Tesla 25.185 voertuigen, 37 procent meer dan de productie van het vorige kwartaal en een stijging van 92 procent op jaarbasis. Voorts verwacht Tesla in het laatste kwartaal van dit jaar 25.000 voertuigen te produceren en af te leveren. In totaal denkt Tesla in de tweede jaarhelft circa 50.000 auto’s te kunnen afleveren.

Zo dat was het dan voor nu. Updates volgen! Maar we kunnen nu al zeggen dat we hier niet zo hoog mee oplopen. In onze ogen is Elon Musk iemand die niet te vertrouwen is en deze farce maakt duidelijk waarom. Tot later!