The Daily Maven: And again… New high’s!

De indices openden in het rood maar gedurende de handelsdag werden de verliezen opnieuw goed gemaakt. Op het einde van de dag zagen we zelfs een heuse spurt! En dit is niet de eerste keer…

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2351.2 (+0.17%)
Dag grafiek:
Weeral een nieuw record voor de S&P 500! We blijven maar hoger bewegen. Eerste steunen zijn de 6/8 MA’s. Daarna de mid bollinger die mooi gelijk  aan het lopen is met een fib niveau. Eerst volgende target is 2367 punten.

USD Index 100.95 (+0.45%)
Effect economische data en speeches:
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Mooie dag voor de USD bulls. Het lijkt erop dat we onze higher low hebben gevormd. Voorlopig lijkt de schouder-hoofd-schouder formatie waarvoor we waarschuwden afgewend aangezien we terug boven de 6/8MA’s zijn afgesloten. De volgende testen zullen dan ook de 38% fib weerstand worden en natuurlijk de 50MA die wat samenvalt met de 50% fib weerstand. Eenmaal daarboven kunnen we naar een nieuwe high beginnen kijken.

Uur grafiek:
Weinig uitleg nodig. De weerstanden/steunen zijn aangeduid en duidelijk.

Goud 1234.50 (-0.37%)
Dag grafiek:
Vrijdag was een vrij bijzondere handelsdag voor goud. Het zag er naar uit dat we een higher high gingen maken maar uiteindelijk zijn we nog in het rood afgesloten. Vrij volatiele sessie! Dit heeft veel weg van een dubbele top. Wat dus kan betekenen dat we ons klaarmaken voor een neerwaartse beweging zoals de technische indicatoren aangeven. Maar we moeten wel zeggen dat we nog heel wat hordes te overwinnen hebben. Mid Bollinger kan en zal steun bieden en het lijkt erop dat de 100MA gaat samenvallen met de steun op 1219. Dat zal dus een belangrijke test worden voor de bulls indien we lager zouden bewegen.

Uur grafiek
Hier ziet u perfect de prijsactie van vrijdag. Rond 13u kwamen we op minder dan één USD van de high van het jaar. Maar na de Amerikaanse opening, gaven de bulls het op. De daling kwam rond 19u, na het breken van de stijgende trendlijn (geel), bovendien ook nog in een stroom versnelling.

Olie 53.37 (-0.17%)
Dag grafiek:
Deze markt is zo dood als een pier. We blijven maar gevangen in een prijsrange waar we al weken in vast zitten.