The Daily Maven: BTFD!

Check de laatste uurtjes… Bepaalde mensen vonden dit duidelijk spotprijsjes.

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2364.9 (+0.08%)
Dag grafiek:
De mid Bollinger gaf hier zoals verwacht steun. De dip die we daar te zien kregen, werd opnieuw gekocht.  Bij een breuk van de mid BB moeten we, zoals eerder gezegd, kijken naar de 50MA. Dat is een niveau waar we zouden durven kopen. Laat u niet vangen aan de doemberichten die overal opduiken. Als iedereen een crash verwacht, komt er uiteindelijk geen crash…

USD Index 102.01 (-0.11%)
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Bewogen dag voor de USD en dat zie je ook perfect aan de trading range (101.70-102.25). Gisteren vroegen we om bevestiging van de breuk van het weerstandsniveau rond 102.07. En in eerste instantie kregen we dit maar uiteindelijk is dit niet gelukt (vooral door Draghi). Straks krijgen we het NFP rapport te zien en dit lijkt ons een mooie kans om die weerstand te pakken. Afwachten dus… Al onze indicatoren staan hier op bullish. Wel hebben we een dubbele top gezien in de uur grafiek. Hier moeten we vandaag dus over zien te raken.

Goud 1200.79 (-0.61%)
Dag grafiek:
Gisteren gaven we aan dat we een mogelijk schouder-hoofd-schouder patroon gezien hebben. We naderen nu één van de mogelijke neklijnen maar vrezen dat die eerste niet zal standhouden. De 23.6% fib lijn op 1182 lijkt ons een beter scenario. Van daar verwachten we dus nog een kleine bounce in aanloop naar de Franse verkiezingen en daarna terug lager. Voorts zien we een mogelijke bodemvorming bij verschillende goudmijnen wat ons vermoeden versterkt dat de daling misschien wel even kan pauzeren.

Olie 49.28(-1.99%)
Dag grafiek:
De daling zet zich zoals verwacht door. Gisteren gaven we aan dat er steun kon gevonden worden op de 200MA en dat deed de olieprijs dan ook. Vandaag moeten we dus naar bevestiging zoeken. En dat zal moeilijk worden met het NFP rapport in ons achterhoofd (stijgende USD bij positief nieuws). Voorts krijgen we, zoals elke vrijdag, een rapport te zien over het aantal boorplatformen in de VS. We kunnen dus enkel afwachten. Ter herinnering: 48uur geleden stonden we nog rond $53 per vat. Toch wel extreem.