The Daily Maven: Dibs On The Ultimate Dip To Buy The F*cking Dip.


S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2363.0 (-0.23%)
Dag grafiek:
Afgelopen dagen waarschuwden we hier al voor een mini correctie en dit zien we nu toch wel mooi ontwikkelen. Onze eerste steun zal aan de mid bollinger liggen. Indien we dat niveau niet vast kunnen houden, kijken we naar de daily 50MA die momenteel op 2306 punten ligt. In een scenario waarbij de daling tot 38% fib komt, van de rally die we hebben gezien sinds november, zouden we steun kunnen vinden aan 2280 punten. In totaal zou dit een correctie van 5% zijn als we vanaf de top meten. Kleine pullbacks zijn normaal na zo’n hevige stijging. Laat jullie niet vangen door deze beweging te shorten! De correctie kan sneller voorbij zijn dan u denkt. Dit MOET u zien als een nieuw instapmoment waarbij u na een technisch signaal de buy trigger moet overhalen.  Vooral dat laatste is heel belangrijk. De steunen die we hier aangeven zijn namelijk momentopnames. Morgen of overmorgen kan er een belangrijk event voorvallen waardoor we opeens fors lager gaan en waardoor er zich dan andere steunen ontwikkelen. Dit moet u heel goed beseffen!

USD Index 102.11 (+0.28%)
Effect economische data en speeches:

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:

Bullish dagje en dus een voortzetting van onze stijgende dollar trend. Alles kwam in een stroomversnelling toen we dat fenomenale ADP cijfer zagen. De kansen voor een renteverhoging in maart stegen tot 100% en de dollar werd gekocht. De 2Y en 5Y kwamen op hoogtes die we in jaren niet meer gezien hebben… De weerstand rond 102.07 lijkt gepakt dus vandaag zoeken we hier naar bevestiging.

Uur grafiek:
Toch moeten we opmerken dat we voorlopig een lower high op de hourly gezet hebben. Dit moeten we in de gaten blijven houden.  Straks is het de Draghi Show waardoor de euro en de USD vrij volatiel kunnen bewegen. Opletten dus!

Goud 1208.07 (-0.62%)
Dag grafiek:
Goud liet opnieuw een verlies dag optekenen. Dit was de 7de dag op rij waarin we lager doken en het laagste niveau in 5 weken. Hoofdoorzaak is voornamelijk dollarsterkte door de nakende rente verhoging die we volgende week te zien gaan krijgen. Gisteren zeiden we dat $1210 mogelijks een steun zou kunnen zijn maar ondertussen zijn we hier ook door gegaan. Al is dit maar vrij nipt. Dit is geen exacte wetenschap en afwijkingen kunnen altijd gebeuren.  $1200 zal ook nog een belangrijke psychologische steun zijn waar veel kooporders liggen te wachten.

Uur grafiek
Louter informatief.

Olie 50.28 (-5.38%)
Dag grafiek:
Een heel negatieve dag gisteren. En dit is/was de reden waarom we al weken niet meer in onze geliefkoosde sector traden. Iedereen was te bullish (record longs in olie) en om te shorten is het te gevaarlijk. Rond de eerste week van januari hadden we op onze Facebook pagina gepost, dat olie terug richting $46 ging bewegen. Op dat moment stonden we aan $54. Dit was puur doordat we rekening hielden met de stijgende Amerikaanse productie en was dus niet gebaseerd op technische factoren. U kan perfect zien dat we in tussentijd eigenlijk nergens naartoe zijn gegaan. We kregen een saaie lang uitgesponnen beweging te zien die an sich vrij frustrerend was. Gisteren was volgens ons dan ook de bevestiging dat we EINDELIJK richting die $46 kunnen gaan. Dit was een overtuigende daling en die gaat in de komende dagen waarschijnlijk nog versterkt worden doordat alle longs zo snel mogelijk naar de uitgang gaan willen hollen.

Een eerste steun kunnen we vinden rond $49 en dan kijken we vooral naar $48.68 (200MA). Maar we vrezen eigenlijk dat dit niveau geen steun zal bieden aangezien er zoveel mensen long zitten. Vandaar onze claim dat we naar $46 kunnen gaan. Toch moeten we wel waarschuwen voor een ander gevaar in deze markt. De OPEC kan de komende dagen namelijk proberen om de prijs omhoog te praten door uit het niets extra productiebeperkingen te beloven of toch de indruk te wekken dat dit op tafel ligt. We raden daarom aan om niet  short te gaan en eerder te wachten tot als het uit zou bodemen om daarna goedkoop in te stappen in olie gerelateerde bedrijven…