The Daily Maven: Donald Trumps And Dumps The Dollar


S&P 500 (sector):

Volledige markt:
ETF’s:
Futures:
Top 10 winners/losers (sectoren):
S&P 500 2265.2 (-0.27%)
Dag grafiek:
Same old, same old… dips worden tijdens de handelsdag gekocht en de mid bollingerband geeft steun. Voorts blijven we zijdelings bewegen.

Uur grafiek:
We zoeken dus wanhopig naar richting om een trade te maken. Een uitbraak van dit patroon (geel) zal volgens ons dan ook richting bieden. Naar boven of onder maakt voor ons niets uit…

USD INDEX 100.20 (-0.61%)
Effect economische data en speeches:
We dachten in eerste instantie dat gisteren een saaie dag ging zijn voor de USD aangezien we geen richtinggevende data hadden. Uiteindelijk werden we opnieuw aardig verrast. Er viel weer van alles te beleven. Trump zijn uitspraken pompte en dumpte de USD en nabeurs kwam Steven Mnuchin (minister van financiën) met een herhaling van een uitspraak van vorige week waardoor de USD een nieuwe tik kreeg.

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (22u30) (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Het zag er naar uit dat we rustig boven onze belangrijke steun van 100.14 zouden eindigen tot als Steven Mnuchin zijn mond open deed… Ondanks dat het een herhaling van een eerdere comment was, dook de USD prompt verder waardoor we op het moment van schrijven zelfs door de psychologisch belangrijke 100.00 steun doken. We naderen ook het 50% Fibonacci niveau.  Onze ogen zijn nog altijd neerwaarts gericht en kijken daarbij naar de vorige low (geel).

GOUD 1215.25 (+0.44%)
Dag grafiek:
De zwakkere USD hielp goud duidelijk een handje. We moeten wel vaststellen dat ook goud zijwaartse bewegingen begint te vertonen. We zoeken dus een sluiting boven de 1219. Desalniettemin kijken is de minitrend nog steeds omhoog. Pas bij een sluiting onder de 8MA (paars) kijken we neerwaarts.

Uur grafiek:
In onze vorige update hadden we het over het feit dat we naar een uitbraak van dit patroon keken. U kan zien waarom. We duwen tegen de weerstand van 1221 aan. Indien we deze kunnen doorbreken kijken we in eerste instantie richting 1230.

OLIE 52.82 (-0.76%)
Dag grafiek:
Blijkbaar heeft tradingview opnieuw een probleem met zijn grafieken. Uit de grafiek blijkt dat olie is gestegen terwijl we duidelijk zijn gezakt… Daarom kunnen we deze vandaag niet echt in detail behandelen. Onze excuses.

De reden voor de daling kunnen we vinden in het feit dat er steeds meer signalen naar voor komen dat de Amerikaanse productie aanzienlijk begint aan te trekken en hierdoor de inspanningen van de OPEC teniet worden gedaan. Dit is trouwens iets wat wij al voor de OPEC deal zeiden… Vrijdag zagen we de grootste stijging in Amerikaanse boorplatformen in 4jaar tijd. Dat kan dus wel tellen!