The Daily Maven: It’s Basically Just Wait And See.


De markten bewogen vandaag weer duidelijk zijwaarts. Het gebrek aan momentum van deze week kunnen we wijten aan het feit dat investeerders nog altijd moeten wachten op enige richting inzake fiscale hervormingen en infrastructuur werken. Best wel frustrerend maar goed, het is nu zo.

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20 winners/losers (sectoren):
S&P 500 2280.9(+0.06%)
Dag grafiek:
En ja hoor, u kan het al raden… We openden opnieuw lager maar de mid Bollinger bood opnieuw steun + dips werden gekocht. De bulls staan dus nog altijd aan het roer van dit schip. Pas als we de mid bollinger verliezen, kunnen we MISSCHIEN kijken naar shorts.

Uur grafiek:
De 2de dag op een rij dat we wat weerstand ondervonden rond 2280. Het lijkt erop dat we gewoon wachten tot de cijfers van vandaag (NFP rapport). Traders zullen hier vooral focussen op de groei van de lonen.

USD index 99.83 (+0.08%)
Effect economische data en speeches:Doorheen de nacht duidelijk zwakte maar na de Europese opening, veranderde dit verhaal. Oorzaken waren de verzwakking van het pond, dalende Europese rentes en betere macro economische cijfers.

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
De steun van 99.43 zijn we intraday verloren maar uiteindelijk zijn we nog hierboven afgesloten. De sluiting is het enige wat telt. Als we naar de candle kijken, zien we duidelijk een bullish hammer dus we kunnen morgen wel eens opnieuw die 6/8MA’s gaan testen. Een sluiting daarboven zou betekenen dat we terug naar boven mogen beginnen kijken. Al zal Donald dat niet zo graag hebben natuurlijk…

Uur grafiek:
Goud 1215.45(+0.45%)
Dag grafiek:

Ook hier hetzelfde verhaal. Intraday zijn we door een belangrijk weerstandsniveau gebroken maar dit hebben we niet kunnen houden. Dit was een pure afwijzing van de weerstand (gele pijl). Even zaten we met schrik voor onze shorts maar atm lijkt alles onder controle. Indien we morgen boven de 1220 zouden afsluiten, sluiten we onze shorts af en draaien we de posities om. Dit zal wat verlies opleveren maar ach… you win some, you lose some. It’s part of the game. Bollinger bands bewegen nog altijd naar elkaar toe dus die koersexplosie die we verwachten, zit nog altijd in de kaarten.

Uur grafiek:
Nog steeds higher high’s en higher lows. De bulls hebben dus nog altijd de controle op de KT. Indien we die stijgende trend (geel) zouden verliezen kijken we naar de steunniveau’s op de grafiek. Vooral 1198 zal een belangrijke worden… Bij een stijging kijken we in eerste instantie naar 1230 (zie dag grafiek).

Olie 53.68 (+0.19%)
Dag grafiek:
Olie was goed op weg om overtuigend hoger te sluiten maar naarmate de dag vorderde, verloren we steeds meer winsten waardoor we maar nipt hoger afsloten. Dit komt puur door de USD die tijdens het verloop van de sessie sterker werd. De mooie winsten die we aan het begin zagen kunnen we perfect op het conto van Rusland schrijven. De Russische Minster van energie (Novak) kwam met een mededeling dat Russische bedrijven sneller in de productie hakken dan verwacht. Zoiets konden de olie bulls wel degelijk smaken. Voorts hielpen de stijgende spanningen tussen Iran en Amerika ook wat…

Uur grafiek:
De weerstand van 53.5 lijkt nu een steun geworden te zijn. De bulls moeten nu maar eens gaan tonen wat ze waard zijn door ervoor te zorgen dat we hier niet meer door zakken. Morgen is het trouwens opnieuw rig count dus rond 19u kan het er weer volatiel aan toe gaan.