The Daily Maven: Mutti Merkel Spoils The Party.

Na de euforie van vrijdag kregen we opnieuw een vrij nutteloze dag in de indices. Maar daar verschieten we eigenlijk niet meer van. Sinds het begin van dit jaar bewegen we licht omhoog maar toch vaak zijdelings.  Hoofdreden: Het uitblijven van concrete richtlijnen/indicaties van Trump zijn beloofde stimulus/ fiscale hervormingen. Investeerders beginnen hier vrij zenuwachtig rond te worden.

– Nasdaq Composite +5.2% YTD
– S&P 500 +2.4% YTD
– Dow Jones Industrial Average +1.5% YTD
– Russell 2000 +0.7% YTD

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2292.56 (-0.21%)
Dag grafiek:
Opnieuw een dag met weinig beweging. De MA’s deden hun werk als steun (dit is eindelijk niet eens de mid bollinger). Voorts werd de mini dip opnieuw gekocht. We kijken hier nog altijd naar boven.
Uur grafiek:

USD Index 99.88 (+0.16%)
Effect economische data en speeches:
Geen belangrijke data/ speeches.

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
De yen was duidelijk de grote winnaar aangezien heel wat investeerders in veiligheid vlogen omwille van politieke risico’s in Europa.
Dag grafiek:
De USD index had vandaag een licht positieve dag ondanks dat de Yen naar zijn sterkste punt in 3 maand steeg. Veel had dan ook te maken met de zwakker wordende Euro door de politieke risico’s op het Europese vaste land. Frankrijk maakt zich namelijk op voor slopende verkiezingen. En Le pen haar standpunten rond de Europese Unie deden de Euro ook niet veel goeds. Daarnaast wees een Duitse poll op het feit dat Merkel het ook wel eens moeilijk zou kunnen krijgen. Kortom, we zijn nog niet aan het einde van de tunnel.

Uur grafiek:
Higher High’s en higher low’s. De bulls moeten er wel voor zorgen dat ze die KT weerstand van 100.19 kunnen pakken. Zoniet, vrezen we dat dit gewoon weer een vals signaal is.

Goud 1234.96 (+1.21%)
Dag grafiek:
Sterke prestatie van goud. Zoals eerder gezegd kwam dit allemaal door de politieke risico’s. De weerstand van 1230 werd gepakt + we zitten nog altijd boven de MA’s. Dus technisch zouden we moeten naar boven kijken. Wij doen dit in ieder geval niet aangezien we nog altijd short zitten. De reactie van vandaag was uiterst overdreven. Als je zuiver naar de goudprijs zou kijken, zou je kunnen concluderen dat de markten een serieuze tik hebben gekregen en dit is duidelijk niet het geval. Maar goed, afwachten of we onze shorts tot een goed einde kunnen brengen. Als volgende weerstand zien we 1250.

Uur grafiek
Ook hier higher highs en higher lows. Weerstanden/steunen zijn duidelijk aangegeven.

Olie 53.10(-1.39%)
Dag grafiek:
Weinig nieuws in de oliemarkten. De data van vrijdag lag duidelijk nog op traders hun maag. We zijn terug in de driehoek gevallen….  alles lijkt volgens ons duidelijk.

Uur grafiek
Zoals u kan zien bewegen we hier, net zoals in de indices, ook vrij vlak.