The Daily Maven: New Day, New Records (The Sequel)

En ja hoor, opnieuw een recorddag!

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2349.3 (+0.5%)
Dag grafiek:
Vandaag opnieuw een record voor de S&P. Weinig uitleg nodig bij de grafiek. Technisch gezien kunnen we enkel naar boven kijken. Up we go! Ons eerste target is op dit moment de 200% fib. Natuurlijk zal er eens een dag komen waarop we een higher low zetten. Zoals de kaarten er nu voor liggen, lijkt ons dat dan ook een mooi instapmoment. Natuurlijk moeten zo’n dingen op het moment zelf bekeken worden. Wat nu zo is, kan morgen niet meer zo zijn…

USD Index 101.05 (-0.18%)
Effect economische data en speeches:
De dollar index schoot na de cijfers van 14u30 mooi naar boven. Inflatie, retail sales en de Empire Manufacturing data waren extreem goed. Alle drie zorgden ze voor extra bewijzen dat de Fed sneller dan gedacht de rentes zou kunnen verhogen waardoor de USD flink hoger werd gestuurd. De kansen voor een renteverhoging van maart zijn inmiddels al tot 44% gestegen.  Maar een zwakker dan verwacht rapport omtrent de industriële productie gooide roet in het eten voor de USD. Dit is volgens ons een overdreven reactie. Het hoofdcijfer werd naar beneden getrokken door de warmere winter. Negatieve seizoenseffecten speelden hier dus een rol (Hier kan u het rapport bekijken). Yellen herhaalde grotendeels hetzelfde van gisteren. Wat de andere Fed leden te vertellen hadden, kan u in onderstaan overzicht ontdekken:
Dag grafiek:
Zoals eerder gezegd was het een vrij volatiele dag vandaag. De weerstand van 101.70 werd getest (zie uur grafiek) en in eerste instantie gingen we vlot over de 50MA (blauw). Maar uiteindelijk konden de bulls dit niet vasthouden. Dit moeten we toch wel goed in de gaten houden aangezien we vorige week waarschuwden voor een mogelijk SHS patroon in de USD index. Op dit ogenblik zien we echter nog geen echt gevaar. We zitten nog steeds boven onze korte termijn MA’s. We hebben op KT eigenlijk al een vrij fors herstel in de USD index gehad, wat consolidatie is hier dus niet vreemd.

Uur grafiek:
Indien de bulls 101.02 zouden verliezen, mogen ze al beginnen vrezen voor een verdere daling. Het niveau rond 100.70 zal echter de finale test blijken.

Goud 1232.65 (+0.45%)
Dag grafiek:
De 100MA werd vandaag getest. De goud bulls hebben de sterke dip van vandaag dan ook aardig opgekocht. De 100MA en de steun van 1219 zal moeten vallen indien we lager willen bewegen. Zoals we eerder zeiden is de reactie in de USD en dus ook in goud vrij overdreven. De markt onderschat de fed duidelijk! Dit kan dus qua risk/reward een mooie setup zijn om een short te plaatsen (voor de mensen die dit nog niet hebben gedaan). De technische indicatoren geven sinds vandaag ook een short signaal.

Uur grafiek
Hier zien we de omgekeerde reactie van goud om de macro economische data. Op dit moment hebben we nog geen hogere top gezien dus het lower high, lower low patroon is nog intact. Al moeten we toegeven dat het vrij krap begint te worden. Aangezien we in de shorts zitten, volgen we dit dus met argusogen op.

Deze grafiek willen we jullie ook niet onthouden. Hier ziet u de Japanse Yen (geel), goud (wit) en de Amerikaanse 10y op 1 grafiek geplot. U hoeft geen genie te zijn om te kunnen zien dat goud eigenlijk sterk overgewaardeerd is. Als oorzaken kunnen we denken aan Trump en natuurlijk de Europese verkiezingen. Dit zijn dingen die de goudprijs onmogelijk (!) fundamenteel kunnen ondersteunen! Het monetaire beleid van de Fed is veel belangrijker dat Trump zijn idiote uitspraken of een mogelijke winst van Marine Le Pen.

Olie 53.09 (+0.11%)
Dag grafiek:
Ondanks dat we opnieuw een opbouw in de voorraad zagen, is olie nergens naartoe gegaan. We zijn zelfs licht naar boven afgesloten. Momenteel blijven we dus gevangen in die krappe range van 50.80-53.5. Wel moeten we opmerken dat de Bollingerbanden naar elkaar beginnen te bewegen. Dit wil dus zeggen dat een sterke koersbeweging nabij is.

Uur grafiek:
Hier ziet u de reactie van olie op de hogere voorraadopbouw. Normaal gezien zou de olieprijs moeten zakken. In een eerste reactie deden we dat ook maar al snel werd er opnieuw gekocht tot de weerstand van 53.50 werd aangetikt om tenslotte weer lager te bewegen. We gingen dus nergens naartoe… Om af te sluiten geven we nog een leuk overzicht mee van Saxobank. Hier kan u de huidige toestand rond voorraden, productie, export, imports,… vergelijken met 5jaar gemiddeldes. Echt wel nog leuk om te zien.