The Daily Maven: Oops short term dollar “weakness”?

S&P 500 (sector):
Futures:
Top 20:
S&P 500 2372.6 (+0.33%)
Dag grafiek:
Na een minder moment op de markten hebben we vrijdag eindelijk nog eens een up dag gekregen. Voorlopig heeft de mid Bollinger band dus steun kunnen bieden (zoals verwacht). Voorts zitten we ook terug tussen de 6 en 8MA. Het gevaar voor een voortzetting van de iets wat dalende beweging is hiermee weliswaar nog niet vermeden. Pas als we boven de 6MA raken en daarna een bevestiging kunnen krijgen, zijn we terug vertrokken. We herhalen nogmaals dat als de mid bol zou vallen, de 50MA een eerst volgend (serieus)steunpunt gaat zijn. Momenteel staat die op 2310 punten. Een breuk van dat niveau kan een sterkere correctie inluiden. De eerstvolgende weerstanden staan op de grafiek aangeduid.

Week grafiek:
Eerste (nipt) negatieve week in 7weken. Momenteel lijkt hier nog alles bullish maar toch moeten we beginnen opletten. De 8MA is hier eigenlijk het belangrijkste cijfer en momenteel ligt die rond 2331 punten. Op de daily staat het niet aangegeven maar 2333 punten zou een 50% retracement zijn van de stijging sinds 1 februari. Vrij belangrijk en een cruciaal moment indien we dit zouden bereiken.

U merkt dat we iets negatiever beginnen klinken dan normaal. Dit wil niet zeggen dat we een crash verwachten. Momenteel zit dit er nog niet in. Wel raden we aan om te beginnen opletten. We naderen enkele cruciale politieke momenten die de markten misschien wat onder druk kunnen zetten!

USD Index 101.38 (-0.60%)
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
In onze vorige update waarschuwden we voor de dubbele top vorming wat op zijn beurt kan leiden tot een daling. Dit is dus voorgevallen. Al kun je dit voornamelijk op het conto van de euro schrijven. Die werd namelijk een stuk sterker. De euro weegt voor bijna 60% in de DXY dus heftige moves in de euro hebben hier een sterk effect.

We penetreerden de vorige low. Dit is een waarschuwing dat de DXY op korte termijn terug kan overrollen. Voorts kan u zien dat ook hier de mid BB als steun is opgetreden. Maar waarschijnlijk is dit maar een korte termijn effect. Komende dagen zullen we wat wijzer worden… De 100MA die rond 100.90 ligt is een enorm cruciaal punt voor de DXY.

Week grafiek:
Hier kan u perfect zien dat we eigenlijk al enkele weken mee omhoog glijden met de mid BB. Diezelfde mid BB en de wekelijkse 8MA vallen samen met onze daily 100MA die bijna allemaal praktisch op elkaar liggen rond de 100.90. Daarom dat dit zo’n cruciaal punt is.  Een verlies van dit niveau zou betekenen dat we bijna zeker naar de wekelijkse 50MA gaan bewegen die momenteel op 97.70 ligt. Natuurlijk zitten er tussenin nog serieuze steunen en weten we helemaal niet wat er politiek gezien nog komen gaat. Maar momenteel liggen de kaarten er nu eenmaal zo voor. TA is geen exacte wetenschap waarmee de toekomst voorspelt kan worden. U moet dit zien als een hulpmiddel om bepaalde scenario’s in te schatten. Op 97.98 ligt er een belangrijk Fibonacci niveau dus we zijn wel benieuwd of we dit ook echt gaan opzoeken.

Goud 1204.30 (+0.25%)
Dag grafiek:
We zien hier nog altijd een sterke kans op de vorming van een SHS patroon. Vandaag zoeken we een bevestiging van de groene candle die we vrijdag zagen. Indien we die bevestiging te zien gaan krijgen is de kans vrij groot dat we heel snel de KT MA’s gaan testen. Momenteel is 1215 het cruciale punt om verder omhoog te kijken. Als we erin zouden slagen om hierboven te sluiten, is dit een signaal om op korte termijn bullish te worden.  Komende weken lijken ons dan ook vrij interessant om te zien hoe goud gaat bewegen.  Omcirkel 15 maart maar in uw agenda.

Olie 48.39 (-2.48%)
Dag grafiek:
Vrijdag deden we een poging om terug over $50 te hoppen maar de markt faalde hier in. De zwakkere dollar hielp de olieprijs wat maar de olieplatformdata verbrodde uiteindelijk het miniherstel. Dit toont aan dat we nog altijd verder naar beneden moeten kijken. De koers zit nu nipt onder zijn 200MA van 48.68. Dit is tevens de 50% fib van de stijgende beweging die we sinds de cruciale OPEC vergadering van november hebben gezien. Normaal gezien is dit een vrij krachtige steun die normaal gezien niet zonder slag of stoot zou mogen breken….