The Daily Maven: Please Don’t Send That Snap!


S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2375.3 (-0.33%)
Dag grafiek:
Na een iets zwakkere opening zijn we vandaag nog al bij al voorzichtig afgesloten. Ons dagelijkse BTFD (Buy The Fucking Dip) moment werd in gang gezet na het aantikken van de 200% fibo (2376.6 punten). Dit was tevens net na het sluiten van de Europese markten (toch wel opmerkelijk). Dat we de verliezen konden beperken wil ook niet zeggen dat we vandaag  terug makkelijk omhoog zullen bewegen. De markt vecht namelijk voor wat ze waard is. We beginnen hier toch wel sterk te denken dat de kans vrij groot is dat we naar de mid bollinger lijn gaan bewegen. De MACD en slow stoch geven negatieve signalen af EN de korte termijn MA’s beginnen te kraken. We zijn namelijk net boven de 8MA kunnen afsluiten. En zoals u weet, zijn dit niet zo’n positieve signalen. Daarmee willen we natuurlijk niet zeggen dat de stijging voorbij zou zijn. Wat consolidatie, na zo’n krachtige beweging, is perfect normaal!

USD Index 101.66 (+0.1%)
Effect economische data en speeches:

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Het USD herstel blijft duren en de stijgende trend is nog altijd intact. Vrijdag zagen we wat zwakte maar dit hebben we afgewend. De 50 MA (blauw) zorgde voor steun. Dit is een belangrijk niveau voor de algo’s dus we moeten dit in de gaten blijven houden. Weerstanden en steunen zijn nog altijd vrij duidelijk. We moeten wel opmerken dat de Bollinger banden terug naar elkaar beginnen te bewegen. Een explosieve beweging zit dus opnieuw in de kaarten. Die explosieve beweging zal waarschijnlijk naar het einde van de week toe gebeuren… Veel zal afhangen van het NFP rapport.

Uur grafiek:
Gewoon ter illustratie om aan te tonen dat de stijgende trend intact blijft. Higher high’s en higher low’s… Bij een daling richting 100.73 moeten we beginnen opletten!

Goud 1225.05 (-0.79%)
Dag grafiek:
Ondanks Trump zijn nieuw migratievoorstel, Noord-Koreaanse raketten, Trump zijn afluisterbeschuldigingen, enz… blijven we lager bewegen. Het is vrij leuk om te zien dat we eindelijk loon naar werken beginnen te krijgen. Onze goud short via JDST begint mooi op te brengen! MAAR, we mogen niet te vroeg victorie kraaien. We naderen een belangrijke test (1220$) die we echt wel gaan moeten pakken om de daling verder door te zetten… Voorts ligt er ook nog een dikke steun rond de 50 en 100MA die ongeveer gelijk lopen (1210$). We moeten dus nog heel wat hordes nemen en in onze goudupdate, die we deze week gaan uitbrengen, gaan we hier allemaal dieper op ingaan. Maar we kunnen nu al zeggen dat we nog niet echt een dikke correctie verwachten. Eerder zijdelingse bewegingen tussen 1210 en 1250. Maar goed, wij hebben natuurlijk geen glazen bol…

Uur grafiek
Onze grafiek die we gebruiken om op ultra korte termijn te traden via CFD’s…

Olie 53.18 (-0.04%)
Dag grafiek:
We zijn hier vrijwel ongewijzigd afgesloten. In eerste instantie bewogen we naar de 3 week low van vrijdag maar uiteindelijk werd dit verlies beperkt. We zitten onder de 6/8MA’s maar shorten deze markt (nog) niet. De redenen hebben we al genoeg aangehaald.

– We bewogen dus eerst lager doordat China afgelopen weekend het jaarlijkse groeitarget naar beneden heeft bijgesteld. China verwacht nu een economische groei van 6.5% in plaats van 6.7%. Een lagere groei brengt met zich mee dat er minder vraag naar olie zal zijn. Vandaar de negatieve reactie.
– Rusland maakte ook bekend dat hun olieproductie ongewijzigd is gebleven op 11.1 miljoen vaten per dag. De Russen moeten nog altijd 100k vaten schrappen om aan de beloofde 300k beperking te voldoen.
– De markt had duidelijk ook nog altijd moeite om de stijgende Amerikaanse olieproductie te verteren. Vrijdag zagen we dat er opnieuw heel wat olie boorplatformen zijn bijgekomen…

Bonus:
Deze grafiek toont perfect aan dat beleggers nog altijd hun verstand niet zijn verloren. Brol is en blijft brol!