The Daily Maven: President Trump turns the Dow Jones green again.

S&P 500:


Volledige markt:

ETF’s:

Futures:

Overzicht sinds begin dit jaar:
De Dow Jones heeft de rode cijfers terug achterwege gelaten. Enkel de USD heeft het nog lastig.

Weekoverzicht sectoren:
Cyber security (onze tip van 2017) was afgelopen week een van de grote winnaars!

S&P 500 2271.31 (+0.34%)
Week grafiek:

Afgelopen donderdag hadden we alle hoop op de inauguratie van Donald gezet om toch maar enige richting te krijgen over welke kant we op moesten kijken. Dit hebben we deze week duidelijk opnieuw niet gekregen. Het blijft dus koffiedik kijken of we naar boven/beneden gaan. De afgelopen 5 weken zijn we nergens naartoe gegaan en dat is best frustrerend eigenlijk. Op de week grafiek zoeken we dus naar een doorbraak van de high (2277)/low (2258.4) van afgelopen week. Steunen en weerstanden zijn hier nog altijd dezelfde. Voorts respecteren we nog altijd onze belangrijke week MA’s.

Dag grafiek:

Als u op deze grafiek klikt, kan u perfect zien wat we willen bedoelen. We trappelen constant ter plaatse. Donderdag waarschuwden we dat er wat gevaar op een daling inzat aangezien we onder de 8MA (paars) en de mid Bollinger (bruin) sloten maar dit zwak signaal is dan ook opnieuw voorbij. Opnieuw afwachten dus.

USD index 100.81 (-0.36%)
Effect economische data en speeches:

Kort uitleg van de speeches:
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Vrijdag 20/01/2017:
Week overzicht:

Week grafiek:
Opnieuw een rode week voor de USD. Deze week zal de USD in onze ogen dan ook vrij beslissend worden. Als we verder neerwaarts zouden bewegen, zal er wellicht een gevecht ontstaan tussen de kopers en de verkopers rond 100.00. Voorts zal de mid Bollinger ook wel nog steun bieden. Hieruit kunnen we dus opmaken dat de kopers nog niet helemaal verloren zijn. Alleen hebben we toch wel dringend een groene week nodig om die stijgende MT trend, die we sinds mei zien, te redden.

Dag grafiek:
De grafiek spreekt boekdelen dus we hebben hier niet zoveel te zeggen. We kunnen nog altijd niet boven de 8MA (paars) afsluiten. Zolang we dit niet kunnen doen, moeten we niet naar boven kijken. Technische indicatoren geven wel kleine signalen dat de USD op deze timeframe te veel verkocht is en dus kan stijgen.

Goud 1209.87 (+0.46%)
Week grafiek:
De dalende trend is nog steeds intact. Steunen en weerstanden zijn nog niet getest. Zoals eerder gezegd hebben we dringend een consolidatie (rode week) nodig. De kopers moeten ons namelijk bewijzen dat we aan een trendwijziging bezig zijn door het zetten van een higher low. Op dit moment is dit gewoon een lower high. Dat is dan ook de reden waarom we zeggen dat de dalende trend nog steeds intact is.

Dag grafiek:
Technische indicatoren blijven aangeven dat we op KT een daling kunnen meemaken. Maar we moeten hier wel opnieuw bij vertellen dat alles van de USD zal afhangen. Steunen of weerstanden werden niet getest. 6/8MA’s blijven gerespecteerd al zijn we er afgelopen dagen wel een paar keer onder geweest. De bulls moeten dus goed opletten en (trailing) stop losses aanzetten.

Uur grafiek:
Normaal gingen we deze grafiek niet meegeven in ons weekoverzicht maar deze zetten we hier nog snel bij om aan te tonen dat we lower highs en higher lows zien op de uur grafiek. Een uitbraak van dat patroon zal dus de richting aangeven. Daar letten we dus op. Als u dit leest, is de kans groot dat we al uit dit patroon zijn gebroken. U weet dus wat te doen.

Olie 52.42 (+1.96%)
Week grafiek:
De stijgende trend is nog nipt intact. We zijn wel onder de 6/8MA’s gesloten EN onder een belangrijk steun niveau dus we moeten opletten. Al moeten we wel opmerken dat dit een vrij zwak signaal is. De weekafsluiting was vrij onbeslist en kopers hebben de dips die we zagen goed opgekocht. De setup van de oliemarkt doet ons denken aan de S&P 500. Dips die hevig worden gekocht en amper een richting (we zitten op hetzelfde niveau van 6 weken geleden).

Dag grafiek:
Hier zien we ook de lower highs en higher lows (geel). Vrij strakke range dus en een uitbraak van die range zal de richting aangeven.  Bij een verlies van 49.82-50 kan het zijn dat we vrij snel naar 45-46 zouden bewegen. Dit is iets wat u extreem goed in de gaten moet houden.

Bon dat was het dan. Vanaf morgen ziet u weer de uur grafieken.

Vragen of opmerkingen? Aarzel zeker en vast niet om ons te contacteren via onze Facebook chat.