The Daily Maven: Rip, Dip, Buy And Repeat


S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
S&P 500 2368.4 (-0.29%)
Dag grafiek:
We kregen een bevestiging te zien van wat we vreesden. We zijn onder de 8MA afgesloten en verwachten nu dat we naar de mid bollinger gaan bewegen. Wat er daarna zal gebeuren moeten we nog afwachten. Maar als de mid bollinger geen steun kan bieden, moeten we kijken naar de 50MA (blauw). Wij kijken nu naar beneden maar openen geen short. De SPX maakt hier dus min of meer een correctieve fase (misschien maximum 2% tot 3%) door maar onze lange termijn visie is nog altijd uber bullish! Maak dus gebruik van de dip!

USD Index 101.80 (+0.11%)
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Traag maar gestaag bewegen we hier hoger. Valuta handelaren kijken duidelijk uit naar vrijdag. Al denken wij persoonlijk dat de renteverhoging ondertussen nu wel al ingecalculeerd is. We verwachten ook dat de focus geleidelijk aan zal verschuiven naar het aflopen van het Amerikaanse schuldplafond. Dit kan de dollar misschien wel wat onder druk beginnen zetten…

Goud 1215.85 (-0.77%)
Dag grafiek:
We blijven lager bewegen maar we moeten wel opmerken dat goud “oversold” begint te worden. Maar natuurlijk wil dit niets zeggen. Wel hebben we vandaag onze goudshort met 23% winst gesloten. Voor het verdere verloop van de koers, blijven we op korte tijd neutraal. We verwachten dat er steun zal gevonden worden op de 50 en 100MA. Beide hangen rond $1210. Indien dit niet het geval zou zijn, is de kans heel groot dat we naar $1180 gaan bewegen maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen.

Olie 53.14 (-0.08%)
Dag grafiek:
Same old, same old… We blijven gevangen in de aangegeven range en wijzigden voor de 2de dag op rij ongewijzigd. Uit pure wanhoop en omdat we het beu zijn om altijd hetzelfde te schrijven, kijken we vandaag ook eens naar de ETF XLE.

Ondanks dat fondsenbeheerders record long zitten in olie, zien we niet echt hetzelfde beeld bij olie aandelen. YTD staan we hier ongeveer 6.5% lager. Wij zien dit als een mogelijke koopkans maar we wachten toch nog een technisch signaal af. We raden aan om deze ETF in de gaten te blijven houden!

Bonus:
Healthcare bewoog 0.7% lager nadat de republikeinen hun plannen voor de vervanging van Obamacare bekend maakten… In de gaten blijven houden is de boodschap. We zijn hier onder de 8MA gevallen en gaan dus waarschijnlijk naar de mid bollinger band bewegen. YTD staan we hier nog altijd 8% hoger.

Ook biotech had een vrij moeilijke dag nadat trump met de volgende tweet kwam:
Resultaat:
Ook hier zien we een breuk van de 8MA, een bearish MACD signaal, enz… Steunen kunnen gevonden worden op 293 en 286 maar wij denken dat we naar de 50MA gaan bewegen. Dit ligt momenteel op 282. YTD staan we 11% hoger.