The Daily Maven: S&P 500, USD en Goud

Wall Street is de nieuwe week duidelijk met verlies gestart, vooral de sterke daling van olie (-4%) was hier de grote schuldige! De Nasdaq daarentegen sloot opnieuw op een recordkoers af!

S&P 500 2268,90 (-0,35%)
Dag grafiek:

Vandaag was een vrij saaie handelsdag. Amper richtinggevende data en de volumes waren vrij laag. De consolidatie die we zagen lijkt dat ook gezond na het record van vorige week. Bollinger banden wijzen nu op wat zijdelingse actie. Ik vermoed dat morgen ook weer een behoorlijk teleurstellende dag zal worden. Pas vanaf donderdag komt er meer richtinggevende data die voor actie kan zorgen. De actie vandaag bleef ook in dezelfde range van vrijdag, we kwamen dus niet voorbij de low of de high van die dag (inside candle). Voorts zitten we ook nog comfortabel boven de 6daagse en 8daagse gemiddeldes.  Met andere woorden: de kopers hebben nog altijd de controle.

USD 101,88 (-0,33%)
Effect economische data:


Vandaag hadden we zoals eerder gezegd weinig data en dat zag je dan ook in de USD. Pas na het bekendmaken van de 16u data kregen we een kleine selloff. Ervoor hadden we een toespraak van Eric Rosengren (Fed of Boston). Hij noemde het gepast om het monetaire beleid te normaliseren, aangezien de Amerikaanse economie zich aanzienlijk heeft hersteld. Voorts merkte hij  op dat wanneer de economie in het huidige tempo blijft groeien, dit de huidige gemiddelde verwachting van drie renteverhogingen in 2017 rechtvaardigt. Je zag dan ook dat de USD toen werd gekocht.

Uur grafiek:


Gisteren haalden we hier aan dat 102,52 een degelijke weerstand was op de uur grafiek. Hier zijn we dan ook perfect van afgeketst. Klein pluspunt was wel dat we heel minutieus dat lower high’s en lower low’s patroon hebben doorbroken door een hogere high te zetten. Maar zoals eerder gezegd, kan het op zo’n korte timeframe vrij snel draaien. Veel hangt nu af van waar die volgende low komt…

Dag grafiek:


Weinig verandering op de daily. We zitten nog steeds onder de 6 en 8 daagse gemiddeldes. Pas bij een sluiting boven deze niveaus kunnen we terug hoger kijken. Vandaag heb ik ook nog eens de aandacht gevestigd op het feit dat de Bollinger banden hier ook naar elkaar toe bewegen. Trouwe volgers van dit topic weten ondertussen dat zoiets voor een heftige koersbeweging kan zorgen. Voor mij lijkt het dat de USD zich klaarmaakt voor een sprong naar boven. De stijgende trendlijn wordt gerespecteerd. Steunen/weerstanden zijn dezelfde die we gisteren hebben vernoemd.

Goud 1180,75 (+0,75%)
Uur grafiek:


Vandaag zagen we een nieuwe high ($1186,19) waardoor we in dat patroon blijven van higher high’s en higher lows. Wat wel belangrijk is, is het feit dat we weer onder die weerstand zijn gesloten. De kopers hebben duidelijk last met deze weerstand. Dit is iets wat je als goud belegger enorm in de gaten moet houden. Indien we deze horde kunnen nemen lijkt 1195-1204 de volgende halte! Als eerste steun zien we nog altijd $1170.

Dag grafiek:


Hier kan je perfect zien dat we al voor de 3de dag op rijd niet boven die weerstand kunnen sluiten. Gisteren haalden we aan dat dit een teken aan de wand kan zijn en dat we dit ook zagen bij de kleine bounce poging tijdens het Italiaans referendum. Opletten dus! Steunen en weerstanden zijn nog altijd dezelfde.

Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren via de Facebook chat op onze pagina! Wij zijn tot de late uurtjes bereikbaar!