The Daily Maven: S&P500, USD en Goud

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag na een volatiele sessie hoger gesloten. Om de oorzaak te vinden moeten we kijken naar één man: Donald Trump, die hield vandaag een persconferentie. In eerste instantie zakten de markten omdat er geen details kwamen over zijn stimulus plan maar uiteindelijk herstelden ze en sloten ze nog in de plus.


S&P500 2275,32 (+0,28)
Dag grafiek:Ondanks de volatiliteit, die veroorzaakt werd door Trump zijn speech, bleef de SPX eigenlijk in zijn beperkte range die we de afgelopen dagen al zagen (rode pijltjes). De mid Bollinger zorgde voor steun en daarna werd de dip gretig gekocht. We sloten zelfs op het hoogste punt van de dag waardoor ik vermoedens heb dat we morgen wel eens een test van de all time high te zien zullen krijgen. De steunen zijn nog altijd dezelfde dus hier zien we momenteel geen veranderingen.

USD index 101.77 (-0,26%)
Effect economische data:


Deze keer niet echt economische data maar een speech en een veiling. U kan hier perfect de volatiliteit door Trump zijn toespraak zien. Ook de minder goede veiling zorgde voor wat druk. Die volatiliteit moeten we trouwens ook niet helemaal op het conto van Trump schrijven. De Mexicaanse Peso stond de hele dag al redelijk onder druk waardoor volgens sommige bronnen er opnieuw een interventie van de Mexicaanse bank plaats vond tijdens zijn speech.

Uur grafiek:


Zoals eerder gezegd was het na 17u vrij volatiel. Voor Trump zijn toespraak waren de kopers duidelijk in controle waardoor we zelfs een hoger topje hadden gezet. Maar daarna kwam de dollar dump waarna we een lager dieptepunt (101,28) vormden. Dat punt moet u op zeer KT dus in de gaten houden.  Een uur sluiting onder dit niveau brengt ons terug lager tot onze volgende mogelijke steun van 100,73. Vandaag geen dag grafiek aangezien die technisch min of meer nog altijd dezelfde was.

Goud 1191,17 (+0,31%)
Uur grafiek:

En ook hier opnieuw een nieuwe high ($1198,3) waardoor we steeds weer dichter bij die psychologische grens van $1200 kruipen. U kan zien dat er net zoals bij de USD hier heel wat volatiliteit was. Maar de stijgende trend is nog altijd intact. Bij onze vorige update zeiden we dat de volgende weerstand in de zone 1195-1204 lag. Vandaag hebben we dit nog eens beter bekeken en denken we dat die op 1197,34 ligt. U zal op de dag grafiek zien waarom. Als eerste steun kijken we naar onze vorige weerstand (1187). We herhalen ook nog eens dat we pas bij een breuk van de 1170 steun terug lager kunnen kijken.

Dag grafiek:


Vandaag zijn we nipt hoger uit het dalend trendkanaal gesloten dus de kans bestaat dat we naar onze daily weerstand kunnen bewegen. Al moet ik er wel bij vertellen dat die candlestick van vandaag er niet zo goed uit zag. Maar op zich is dat geen slecht teken voor de goud bulls. De afgelopen 3 weken hebben we nog geen echte consolidatie gezien dus dat kan wel eens welkom zijn. Om echt van een trend reversal te kunnen spreken hebben we namelijk een higher low  en een daaropvolgende higher high nodig. De steunen en weerstanden kan u op de grafiek vinden.  Tot morgen!

Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren via de Facebook chat op onze pagina! Wij zijn tot de late uurtjes bereikbaar!