The Daily Maven: S&P500, USD en Goud

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten. De Nasdaq sloot wel opnieuw op een record. De S&P 500 stond ook geruime tijd op het punt om op een nieuw record af te sluiten maar een late sell off stak daar een stokje voor.


S&P 500 2268,90 (0,00%)
Dag grafiek:

Vrij weinig te zeggen hier. LT en KT steunen zijn nog intact. Ik had gisterenavond nog die 2271,6 weerstandslijn zitten veranderen in een steunlijn maar uiteindelijk zijn we hier terug onder afgesloten. De Bollinger banden bewegen hier wel naar elkaar. Dus we verwachten een hevige koersbeweging.

USD index 102,02 (+0,18%)
Effect economische data
Opnieuw weinig data vandaag. Kleinhandelsvertrouwen was positief en dat zag je in de USD. Naar aanloop van de JOLTs werd de dollar verkocht (logisch als je de cijfers bekjikt) maar uiteindelijk had dit cijfer maar een vrij tijdelijk effect. Kort erna werd de dollar terug gekocht.

Uur grafiek:


Gisteren haalden we hier aan dat we heel voorzichtig dat lower highs en lower lows patroon hadden doorbroken op deze chart door een higher high te zetten. We zeiden ook dat veel afhing vanwaar die volgende low ging komen. Die higher low is er dan ook gekomen (zie oranje trendlijn voor wat duiding). Vandaar dat de USD vandaag opnieuw in positief gebied kon afsluiten. Er was geen doorbraak van steunen of weerstanden. Vrij saaie dag dus.

Dag grafiek:


Hier ook weinig verandering. We zitten nog steeds onder de 6 en 8 daagse gemiddeldes dus we kijken momenteel eigenlijk nog naar beneden. Pas bij een sluiting boven deze niveaus kunnen we terug hoger kijken. We vestigen opnieuw op het feit dat de Bollinger banden naar elkaar toe bewegen. Trouwe volgers van dit topic weten zoiets voor een heftige koersbeweging kan zorgen. Je kan het vergelijken met een veer die opgespannen staat. Eenmaal die los komt, is de reactie explosief. Grote kans dat we dit eind deze week gaan zien aangezien we dan belangrijke data krijgen. Steunen/weerstanden zijn dezelfde die we gisteren hebben vernoemd.

Goud 1187,50 (+0,56%)
Uur grafiek:

Opnieuw een nieuwe high vandaag ($1190,61) waardoor we dicht bij die psychologische $1200 komen. De stijgende trend is nog altijd intact en kopers hebben in deze markt dus nog steeds de controle. Bijna dezelfde grafiek als gisteren dus. Al heb ik er vandaag wel een kleine weerstandslijn bijgezet (geel). Rond dit niveau was er gedurende lange tijd wat prijsactie/weerstand en vooral in het verleden bleek dit een weerstand te zijn. De horde van $1182,52 werd vandaag dus (voorlopig) genomen doordat we hier boven zijn afgesloten. Gisteren zeiden we dat als deze horde zou genomen worden, we naar 1195-1204 moeten kijken. Dit doen we dan ook voorzichtig (de reden ziet u bij de dag grafiek). Belangrijke steun is nog steeds $1170. Als deze breekt moeten we terug lager kijken.

Dag grafiek:


Weinig te zeggen over deze grafiek. We zitten nog steeds boven de belangrijke MA’s en het meeste staat hierboven uitgelegd. Wel dienen we te zeggen dat we tegen de bovenkant van ons dalend trendkanaal duwen. Nu kunnen er 2 dingen gebeuren:

1) We wijzen af en gaan terug lager
2) We breken hier door en zoeken de 1210 op.

Ik moet hier wel de opmerking bij plaatsen dat sommige technische indicatoren duidelijk zwakte laten zien in de stijging. Dus ik vermoed dat we opnieuw wat lager gaan bewegen richting de mid Bollinger ($1150). Maar dat zien we wel in de nabije toekomst. Eerst zouden we eens moeten kunnen sluiten onder de 8MA (paars). Bon dat was het dan opnieuw!

Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren via de Facebook chat op onze pagina! Wij zijn tot de late uurtjes bereikbaar!