The Daily Maven: Super kort maar krachtig.

S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
vrijdag 27/01/2017:
Week overzicht:
Top 20 winners/losers (sectoren):
Vrijdag 27/01/2017:
Weekoverzicht:

S&P 500 2294.7 (-0.09%)
Week grafiek:
Dag grafiek:
USD index 100.56 (+0.19%)
Effect economische data en speeches:

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Vrijdag 27/01/2017:
Weekoverzicht:
Week grafiek:
In zijn totaliteit was afgelopen week licht negatief/onbeslist. De mid bollinger heeft voor steun gezorgd en de bulls hebben de dip goed opgekocht, deze week zoeken we dus naar bevestiging.

Dag grafiek:
2de groene dag op rij voor de dollar. Jammer genoeg konden we wel niet boven de dagelijkste 8MA afsluiten. Indien dit vandaag wel zou gebeuren, stijgen de kansen van de dollar bulls.

Goud 1191.04(+0.04%)
Week grafiek:
De consolidatie die we hadden verwacht heeft zich afgelopen week duidelijk gemanifesteerd. Krijgen we deze week opnieuw een rode candle te zien? Zoals gezegd… De bulls moeten nu maar eens gaan bewijzen dat ze het allemaal menen.

Dag grafiek:
1180 was een duidelijk steun niveau (zoals we al dachten). Vandaag zoeken we dus naar bevestiging. Weerstanden zullen in eerste instantie rond de 6/8 daily MA’s liggen. Indien 1180 zou breken, kijken we naar 1170.

Olie 53.20 (-0.98%)
Week grafiek:

De week is duidelijk onbeslist geëindigd. Uitkijken naar volgende week dus! De 6week MA heeft door de beweging van vrijdag steun geboden.

Dag grafiek:

Olie heeft vrijdag de week met een negatieve noot afgesloten. Donderdag bereikten we nog het hoogste peil in bijna 3 weken tijd maar dit moesten we dus terug prijsgeven. We sloten ook opnieuw onder de weerstand van 53.5 af. Grote boosdoener voor de daling was de bekendmaking van het aantal actieve boorplatformen in de VS. Die stegen afgelopen week met 15 tot 566 boorplatformen. Dit is het hoogste cijfer in 14 maanden tijd! Amerikaanse olieproducenten beginnen dus meer en meer olie op te pompen wat de inspanningen van de OPEC en Rusland neutraliseert. Dit zorgt dus voor wat druk op de olieprijzen. Onze 8MA was vrijdag het steunpunt. In eerste instantie was de reactie vrij heftig waardoor we een tijdje met -2% op de tabellen stonden maar uiteindelijk werd het verlies beperkt tot -1%.

Uur grafiek:
Hier ziet u hoe afgelikt deze markt reageert op vorige steunen/weerstanden. Echt pure robot power. Heel wat mensen vinden dit één van de moeilijkste markten om te traden maar eigenlijk is dit de meest voorspelbare van allemaal (op zeer korte termijn toch).