The Daily Maven: USD en Goud

Een korte Daily Maven vandaag. We behandelen enkel de technische kant van de USD index en goud. Aangezien de Amerikaanse markten vandaag gesloten zijn.

Vrijdag hebben de Amerikaanse beurzen de verliezen van donderdag min of meer van zich afgeschud. Voornamelijk doordat de kwartaalcijfers van sommige banken iets beter dan verwacht waren.


USD index 101.19 (-0.26%)
Week grafiek:


Afgelopen week zijn we duidelijk lager gezakt en bovendien onder onze belangrijke korte termijn MA’s. Dit wijst er ons op dat een verdere daling mogelijk is. We kunnen dus bewegen richting de mid Bollinger.

Dag grafiek:


Enkele steunen werden toegevoegd, voor de rest is dit ongeveer dezelfde grafiek. In onze vorige update zeiden we dat we een signaal zagen dat de daling misschien op zijn laatste benen liep en dat we daar de volgende dag bevestiging voor moesten zien. Jammer genoeg is dit vrijdag niet gelukt en sloten we terug lager tegenover de vorige dag. De steun van 100.73 is nu een belangrijke om in de gaten te houden. Het patroon van de higher lows is nog altijd intact. We beschouwen de daling dus nog altijd als een gezonde afkoeling van de sterke beweging die we na de Trump win zagen. Eerste belangrijke weerstand is hier in onze ogen de 8MA (101.72). Een sluiting hierboven geeft ons het signaal dat de USD zijn weg naar boven zal voortzetten.

Uur grafiek:


De grafiek spreekt voor zichzelf. We zien een kleine poging van de kopers om hoger te bewegen. Dit moeten we dus in de gaten houden. Steunen en weerstanden zijn gezet. De markt moet nu maar het werk doen.

Goud 1197.12 (+0.17%)

Week grafiek:


Derde week op een rij dat goud stijgt. Zoals eerder gezegd betekent dit niet echt veel. De kopers moeten ons nog altijd bewijzen dat dit een ommekeer van de dalende MT trend is door het zetten van een higher low en een higher high. Pas dan kunnen we zeggen dat we terug vertrokken zijn.

Dag grafiek:


Vrijdag zagen we opnieuw een afwijzing van de psychologisch belangrijke $1200. Bovendien hebben we de 6MA getest. Technische indicatoren blijven wijzen op een mogelijke consolidatie die nabij is.

Zo dit was dan onze (korte) update voor vandaag. Adios!