The Daily Maven: Wait and see

Vrij voorzichtige handelsdag aan de vooravond van de inauguratie van Donald Trump. Handelaren wachten duidelijk liever af tot Donald Trump echt met een concreet beleid (deregularisatie van de financiële sector, infrastructuurwerken,…) komt. We zitten dus als het ware in een rustpauze. De Dow Jones dook vandaag wel voor de eerste keer dit jaar in het rood (ja we weten dat we nog maar 19dagen ver zijn). Maar dit was blijkbaar een trigger point voor één of andere algo om de daling te laten versnellen. <19700 punten lijkt dus een belangrijk punt voor de algo’s. Een sluiting hieronder is volgens ons dan ook de start van een uitgebreidere daling. Maar goed, dit zijn slechts assumpties. Tijd voor de feiten!

Dow Jones 19732.53 (-0.37%)
Nasdaq 5540.08 (-0.28%)
S&P 500 2263.69 (-0.36%)
US 10y 2.476 (+3.72%)

S&P 500 (sector):

Volledige markt:

ETF’s:

Futures:


Overzicht sinds begin dit jaar:


S&P 500 2263.69 (-0.36%)
Dag grafiek:


We zitten nog altijd onder onze 6/8 MA’s maar gaan nog niet over tot shorten aangezien we nog altijd de week MA’s respecteren. Op dit moment is er gewoon wat zwakte in de markt en zien we zeker en vast geen signalen om de short trigger over te halen. we zijn wel nipt onder de mid Bollinger afgesloten. Opletten dus! Weerstanden en steunen zijn nog altijd dezelfde van gisteren.

USD 101.15 (-0.14%)
Effect economische data en speeches:


Opnieuw een vrij volatiele handelsdag voor de USD. Hier hadden we eerder op de dag voor gewaarschuwd. Na de sterke opwaartse beweging zagen we duidelijk wat afkoeling. Toen de beter dan verwachte economische data tevoorschijn kwam, sprong de USD in een reactie naar boven. Maar kort erna begon dit af te zwakken en sloten we uiteindelijk nog in het rood. Die sterke opwaartse beweging kwam ook vooral door Mario Draghi (voorzitter ECB) die rond hetzelfde uur een toespraak hield.

Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):

Dag grafiek:


In het begin van de Amerikaanse sessie zag het er zoals eerder gezegd geruime tijd goed uit (We zaten vlot boven onze belangrijke MA’s). Maar uiteindelijk sloten we toch nog lager. Hierbij bood de 6MA steun. We moeten dus afwachten wat morgen zal brengen. Aan de nervositeit van de markt te zien kan het er morgen wild aan toe gaan. Trump zijn toespraak zal belangrijk worden.

Uur grafiek:


Ik geef deze grafiek terug mee ter illustratie. Steunen en weerstanden werden getest en behouden. Richtingloos atm.

Goud 1204.54 (+0.05%)
Dag grafiek:


Zoals jullie weten reageert goud vaak omgekeerd van wat de dollar doet. Dit hebben we al een paar keer besproken dus ik ga hier niet opnieuw op ingaan. In onze vorige daily maven hadden we het over het zoeken van bevestiging  van het bearish signaal. Dit leken we lange tijd gevonden te hebben maar uiteindelijk is goud terug boven zijn 6MA afgesloten.  Steunen en weerstanden zijn nog altijd dezelfde.

Uur grafiek:


In onze vorige update zeiden we dat de kans bestond dat goud terug naar het 1206 niveau zou kunnen gaan. Dit is uiteindelijk ook voorgevallen. Als we erop terug kijken was deze dag redelijk hectisch maar uiteindelijk gewoon een non event.  Adios!